خبرگزاری میراث آریا


[IRANDNN_PUBLISHSTARTDATE:dd]

مهارت پخت نان کماج ثبت ملی شد

مهارت پخت نان کماج ثبت ملی شد

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گلستان، ابراهیم کریمی با اعلام این خبر گفت: نان کماج یکی از نان‌های محلی شهرستان گالیکش است که کاملاً به شیوه سنتی توسط چوپانان در حین کار و گله‌داری روی ذغال پخت می‌شود.

وی تشریح کرد: فن پخت این نان بسیار سنتی است به‌طوری‌که از برگ گیاهی پهن و بزرگ همچون بابا آدم جنگلی برای قرار دادن خمیر نان بروی ذغال­‌ها استفاده کرده تا خمیر به ذغال نچسبد و علاوه بر آن به دلیل اینکه مستقیماً روی آتش قرار می گیرد، نان نسوزد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گلستان در پایان هدف از ثبت مهارت پخت نان کماج را احیا و ترویج استفاده از نان‌های سنتی و پیشگیری از زوال آیین‌ها و رسومات نیاکان و گذشتگان دانست و بیان کرد: پرونده ثبت «مهارت پخت نان کماج» شهرستان گالیکش پس از تهیه در دفتر ثبت آثار و تعیین حریم این اداره کل به سازمان مرکزی ارسال که در جلسه شورای عالی ثبت و تعیین حریم کشور به‌عنوان یک مهارت ارزشمند در فهرست آثار میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسید.

روتیتر: مدیرکل میراث فرهنگی استان گلستان:
موضوع: خبر
نوع خبر: تنظیمی
موقعیت: خبر4
منبع خبر
آدرس ویدئو
تعداد مشاهده خبر: (111)
گروه خبر: استانها
کد خبر: 119534