گسترش گردشگر‌ی غذا در البرز با محوریت ثبت در فهرست آثار نا‌ملموس

سر‌پرست معاونت گردشگر‌ی البرز گفت: «گردشگر‌ی غذا در کنار ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی از جمله جاذبه‌های گردشگری استان محسوب می‌شود.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگر‌ی و صنایع‌دستی استان ‌البرز، مرتضی نیکرو روز پنججشنبه 7 اسفندماه ۹۹ با حضور در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: «با توجه به نزدیکی البرز به تهران و قرار گرفتن در مسیر مواصلاتی، مقصد اصلی بسیار‌ی از مسافر‌ان و گردشگر‌ان است که سالانه از آن باز‌دید می‌کنند.»

او عنوان کرد: «گردشگر‌ی با محوریت غذا از اجزا و ارکان اصلی سفر بوده و همواره از دید گردشگر‌ان و مسافر‌ان در جایگاه ویژه‌ای قرار داشته است.»

سیدمهدی‌ حسینی مدیر کار‌گروه سر‌آشپزان اطلس خوراک ملی ایران نیز با حضور در غرفه‌ البرز، اظهار کرد: «یکی از اهداف این انجمن شناسایی و ثبت غذا‌ها‌ی سنتی اقوام مختلف ایران‌زمین است که با همکار‌‌ی نهاد‌های وابسته از جمله ادرات ‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگر‌ی و صنایع‌دستی و کانون اتومبیل‌رانی و گردشگر‌ی استان‌‌ها در حال انجام است.»

او در ادامه افزود: «قدمت با‌لا‌ی ۷۰ سال، استفاده از مواد اولیه‌ بومی، ظروف سنتی، سلامت، اصالت، آداب‌و‌رسوم طبخ غذای سنتی در اعیاد و مناسبت‌های ویژه از جمله شاخصه‌ها‌یی است که قابلیت ثبت در فهرست ملی آثار نا‌ملموس را دارد.»

حسینی اظهار کرد: «اقامتگاه‌ها‌ی بوم‌گرد‌ی و جاذبه‌های طبیعی از قبیل آبشار، دریاچه، روستا‌‌ها‌ی بکر با غذا‌ها‌ی کمتر دیده شده یا فراموش‌شده‌ سنتی با نو‌آور‌ی در صنعت گردشگر‌ی و گسترش گردشگر‌ی غذا می‌تواند موجب شکوفایی اقتصاد‌ی و توسعه منطقه‌ هدف شود.»

او گفت: «به‌زود‌ی در راستا‌ی تعامل و معرفی غذاهای سنتی و ‌محلی یکی از روستا‌ها‌ی البرز به‌عنوان پایلوت طرح مورد ‌نظر انتخاب شده و آموزش تصویری دستورالعمل طبخ غذا با کمک افراد بومی و نظر‌ات کار‌شناسان متخصص در این حوزه صلاحیت ثبت اثر در فهرست غذا‌ها‌ی سنتی و محلی را مورد پایش قرار می‌دهند.»

انتهای پیام/

کد خبر 139912074628

برچسب‌ها