نبود برنامه برای پساکرونا، سونامی در صنعت گردشگری را به دنبال دارد

نخستین «سمپوزیوم ملی یکصد سال گردشگری ایران» با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، دبیر کل این سمپوزیوم و رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع‌فرهنگی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، محمدحسین ایمانی خوشخو دبیرکل این سمپوزیوم در این مراسم که عصر امروز ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰ در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با اشاره به اهمیت برگزاری سمپوزیوم ملی یکصد سال گردشگری ایران گفت: «همیشه برای برنامه‌ریزی دقیق باید به گذشته خود نگاهی جامع داشته باشیم. از آنجایی که صنعت گردشگری امری فرابخشی است، توسعه آن نیازمند هماهنگی نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی است. تجربه موفق کشورهایی که از منابع طبیعی محروم بودند نظیر مالزی نشان داده است که گردشگری می‌تواند پایه مهمی برای توسعه اقتصادی به حساب آید.»

نگاه جزیره‌ای بخش خصوصی

او تصریح کرد: «این سخن مقام معظم رهبری است که گردشگری می‌تواند محور توسعه باشد، اما متاسفانه کمتر به این مسئله توجه شده است. ما هیچگاه با عینک کلی‌نگری به این صنعت نگاه نکردیم و همواره نگرش جزیی داشتیم. در حقیقت آن جامعیتی که باید در نگرشمان حس می‌شد را تا کنون ندیدیم.»

ایمانی خوشخو افزود: «بنابراین باید به تمام جنبه‌های گردشگری نگاهی جامع و یکپارچه داشته باشیم. در کشور ما تا حدی سیاست‌گذاری گردشگری بر عهده بخش خصوصی بوده است و به شدت جزیره‌ای عمل شده است. در حقیقت بخش‌های گردشگری همنوایی لازم را نداشته‌اند.»

بیمار  بین‌المللی داریم اما گردشگری پزشکی نداریم

به گفته رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع‌فرهنگی، از آنجایی که گردشگری انواع مختلفی دارد همه سازمان‌‌ها و نهادها باید با محوریت وزارت گردشگری فعالیت‌های خود را پیش ببرند.

او یکی از شکاف‌های موجود در صنعت گردشگری را عدم فعالیت موثر در گردشگری سلامت دانست و گفت: «در حوزه گردشگری پزشکی هیچ فعالیت موثری انجام نشده است. بیمار  بین‌المللی داریم اما گردشگری پزشکی نداریم. من معتقدم فعالان گردشگری پزشکی در کشور رانندگان فرودگاهی هستند.»

عدم وجود برنامه برای پساکرونا سونامی می‌آفریند

ایمانی‌خوشخو تصریح کرد: «متاسفانه نزدیک به دو سال است که کشور ما و تمامی کشورها در این حوزه زمین‌ گیر شده‌اند.  بنابراین اگر برنامه‌ای برای پساکرونا نداشته باشیم در آینده‌ای نزدیک با سونامی در این صنعت مواجه می‌شویم.»

وزارت مهندس ضرغامی، فرصتی طلایی‌ برای گردشگری

او  وزارت مهندس ضرغامی در مسند صنعت گردشگری را فرصتی طلایی دانست و گفت: «از آنجایی که وزیر گردشگری ارتباطات خوبی دارد به یقین اتفاقات خوبی رقم می‌خورد. مجموعه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع‌فرهنگی، می‌خواهد ثابت کند که گردشگری می‌‌تواند به‌عنوان یکی از منابع درآمد کشور در نظر گرفته شود.»

ایمانی‌خوشخو با اشاره به نگاه عملیاتی دولت، افزود: «دولت می‌خواهد به کمک ظرفیت‌های مغفول بیاید. در نهایت امیدواریم که به همنوایی و هم‌صدایی در گردشگری برسیم.»

سیاست ملی در توسعه گردشگری باید اعمال شود 

در ادامه سید سعید هاشمی با اشاره به ضربه جدی به صنعت گردشگری به دلیل شیوع پاندمی کرونا افزود: «به طور قطع صنعت گردشگری جای خود را حفظ کرده است. از آنجایی که بسیاری از کشورها عملاً توسعه اجتماعی و اقتصادی خود را مدیون گردشگری هستند، امیدواریم این سمپوزیوم و رویدادهای مشابه در آینده بتواند راهکار جدی برای دولت جدید ارائه دهد.»

او ادامه داد: «در این مسیر صد ساله کشور ما شاید مشکلات متعددی در این صنعت داشته است که آن به عدم هماهنگی و همکاری بین نهادهای علمی و سیاست گذاری برمی‌گردد. در واقع به همین دلیل بوده است که نتوانستیم از آن بهره لازم را با وجود ظرفیت‌های خوب ببریم. در این هم‌افزایی می‌خواهیم به این پتانسیل‌ها رنگ واقعیت ببخشیم.»

هاشمی با بیان اینکه بخش خصوصی در این حین بسیار خوب عمل کرده است، ادامه داد: «مجموعه دانشگاه علم و فرهنگ با داشتن پژوهشگاه گردشگری آمادگی خود را برای توسعه گردشگری کشور در کنار پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع‌فرهنگی اعلام می‌کند، یکی از سه مولفه مهم در توسعه صنعت گردشگری سیاست ملی در نظام گردشگری است که باید با تدوین اسناد معتبر  فضای بهبود دهنده‌ای را ایجاد کنیم. در واقع شکوفایی کشور به توسعه اقتصادی و اجتماعی وابسته است که صنعت گردشگری پایه مهمی برای رسیدن به این هدف است، امیدواریم که گردشگری بتواند در زندگی مردم اثر خوشایندی بعد از این بیماری منحوس بگذارد.»

در این مراسم سید احمد محیط طباطبایی، رئیس کمیته ملی ایکوم ایران و محمد بهرام زاده، معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی به سخنرانی پرداختند. همچنین عباس بیدگلی، مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران و مدیر کارگروه هتل، مراکز اقامتی و تجهیزات و  فرید جواهرزاده، رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران و  مدیر کارگروه گردشگری فرهنگی، زیارتی، تاریخی، طبیعت‌گردی و ورزشی  مقاله پژوهشی خود را ارائه کردند.

در پایان این مراسم آیین رونمایی از کتاب «سیر تاریخ و نقش کلان شهر ها در یکصد سال ایران» با حضور مهندس عزت الله ضرغامی دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو و دکتر سید سعید هاشمی به عمل آمد.

انتهای پیام/

کد خبر 14000727957896

برچسب‌ها