احیای سنت‌های فراموش‌شده نیاکان در محور تاریخی شرق اصفهان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان در آیین رونمایی از لوح‌های ثبت ملی مهارت پخت غذای سنتی گندم‌پلو و آش‌ترش به‌عنوان میراث ناملموس شهرستان جرقویه که با حضور جمعی از مدیران و دوستداران میراث‌فرهنگی استان در شهر تاریخی نیک‌آباد برگزار شد، از تلاش در راستای احیا سنت‌های فراموش‌شده نیاکان در محور تاریخی شرق اصفهان خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، علیرضا ایزدی عصر روز گذشته 6 اردیبهشت‌ماه سال 1401 با اعلام این مطلب گفت: «بدون شک محور تاریخی و طبیعی شرق اصفهان که امروز از منظر تقسیم‌های کشوری به چهار شهرستان جدید تقسیم شده است، به‌واسطه قرار گرفتن در امتداد مسیر زاینده‌رود و به سمت تالاب گاوخونی، از پیشینه تاریخی کهنی برخوردار است، به‌گونه‌ای که وجود محوطه‌های باستانی و آثار تاریخی متنوع، پیشینه تاریخی این محور کهن را به دوران باستان می‌رساند.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان ادامه داد: «طی این ایام طولانی و در مصاف با خشکسالی و کمبود آب، مردم این خطه کویری، فرهنگ و تمدنی کهن و پایدار را پدید آورده‌اند که بر اساس آن، این محور تاریخی دارای آثار تاریخی و فرهنگی بومی ارزشمندی شده است، لذا هرگونه تلاش برای حفظ آداب‌ورسوم و خرده‌فرهنگ‌های بازمانده از نیاکان، کاری ارزشمند به شمار می‌رود.»

پس از سخنان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان و در ادامه این آیین، از لوح‌های ثبت ملی مهارت پخت غذاهای سنتی گندم پلو و آش‌ترش مردم منطقه جرقویه با حضور مسولان محلی و استانی و همچنین دوستداران میراث‌فرهنگی رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1401020723308

برچسب‌ها