باتیک ،تاریخچه نقش و نگار روی پارچه

استان آذربایجان شرقی

چاپ باتیک
چاپ کلاقه ای یا باتیک یکی از روش‌های چاپ بر روی پارچه است که در کشورهایی مانند اندونزی، تایلند، سریلانکا هند و ایران از قدیم کاربرد داشته است. این روش در ایران بیشتر در اسکو رواج دارد و کلاقه ای نامیده می شود. این چاپ با استفاده از رنگ های گیاهی، بازیک، کرومی، اسیدی، خمی و راکتیوروی پارچه های ابریشم طبیعی، مصنوعی و نخی انجام می‌شود. انواع روسری، رومیزی، شال، شال گردن و پارچه ابریشمی از جمله تولیدات هنرمندان باتیک کار است.
با توجه به قدمت این هنر در شهرستان اسکو، این شهرستان در تاریخ  ۲۲ دی ماه ۱۳۹۹ با حضور دکتر علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به عنوان شهر ملی چاپ کلاقه ای معرفی شد.

در  پنجم اردیبهشت ماه 1400، در آئین معرفی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرستان اسکو در حوزه چاپ (چاپ کلاقه ای) جزء شهرستانهای خلاق فرهنگ و هنر کشور معرفی شد.

موزه بهادری
 

حمام محمود بهادری یکی از آثار ملی ثبت شده ایران در شهرستان اسکو است که قدمت آن مربوط به قاجاریه است و در تاریخ 01/05/1386 به شماره ثبت 19229 در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شده است. نشانی این اثر ملی ثبت شده اسکو شهر اسکو، خیابان امام، بالاتراز مسجد بازار است.

این مکان که تحت تملک اداره كل اوقاف و امور خيريه آذربايجان شرقي است که در سالهای گذشته از سوی اداره میراث فرهنگی شهرستان اسکو مورد مرمت قرار گرفته است.

در حال حاضر این مکان در اختیار آقای هدایت آقایی به عنوان موجر، مجموعه داری که از سال ها پیش با توجه به علاقه وافر به تاریخ و فرهنگ ایران به گردآوری و نگهداری اشیای قیمتی روی آورده بود، از جمله آثار به نمایش گذاشته شده در این مکان می توان به انواع ادوات موسیقی، ظروف مسی، لعابی، سماورهای ذغالی و ... است که فرصت دیدن این آثار در حمام تاریخی اسکو گردشگران بسیاری را به خود جلب می کند.

انتهای پیام/

کد خبر 14000518953959

برچسب‌ها