مجموعه 5 موزه تاريخ برلين که خانه گنجينههاي ارزشمند جهاني از دروازه عشتار شهر تاريخي بابل گرتفه تا تکههايي از معبد زئوس ترکيه و مجموعههاي گرانبهايي از هنر مصريان و يونانيان است صاحب مجسمه 3400 ساله ملکه نفرتيتي مصر است که شکوهي خاص به اين موزه بخشيده است.
اين مجموعه که در فهرست ميراث جهاني يونسکو قرار دارد در طول دوران کمونيستي دچار خسارتها تخريب بسياري شد و در وضعيت بحراني قرار گرفت که پس فرو ريختن ديوار برلين در سال 1989 با توجه به آسيبهاي شديدي که در طول جنگ جهاني دوم ديده بود دولت آلمان هزينههاي بسياري را براي مرمت آن صرف کرد.
چيپرفيلد در اين مورد گفت: معماري اين مجموعه بينظير و شگفتآور است و وي اميدوار است تا سال 2012 طراحي دوباره مجموعه برلين به پايان برسد و جايگاه خود را به عنوان يکي از بزرگترين موزههاي دنيا بهدست آورد.
وي با اشاره به اينکه هماکنون همهچيز براي کار آماده است و تنها نياز به چارچوبي مناسب دارند گفت: قصد داريم اين مجموعه را همانند لوور پاريس و قابل رقابت با آن بسازيم و اميدواريم سالانه ميزبان 4 ميليون گردشگر باشيم.
وي با اشاره به اينکه طرح ارائه شده براي اين مجموعه طرحي مدرن و درعينحال کلاسيک است، گفت: بدون آنکه ساختار اوليه طرحها و نقش و نگارهاي کلاسيک بنا را تغيير دهيم از شيوههاي مدرن طراحي با شيشه و استيل استفاده کنيم و ساختمانهاي سنگي اوليه انجام خواهيم داد.
\"پيتر کلائوس شوستر\"، مدير سازمان موزههاي برلين نيز گفت: از انجام اين پروژه بسيار خشنود و شادمان هستيم و اميدواريم اين مجموعه ارزشمند که قدمت آن به سال 1840 و حکومت شاه فردريش ويلهلم چهارم ميرسد و محل ظهور هنر، علوم و معماري برجسته هنرمندان بزرگي چون فردريش استنلر و کارل فردريش شينکل بوده است، حفظ شود.
چيپرفيلد افزود: آلمانيها بسيار به هنر و فرهنگ علاقهمند هستند، در حاليکه آنگاه ساکسونها تنها مراقب هزينهها هستند.
انتقادهاي بسياري از طرح وي شده اما وي از اينکه بر روي پروژهاي فرهنگي کار ميکند که در آن معماري نيز مطرح است، بسيار خوشحال است.
R/H/108
انتهای پیام/