افزايش مدت زمان پيش‌خور بنزين، برپايي نمايشگاه فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري گردشگري در ايران، آغاز صدور گذرنامه بيومتريک و... مهمترين اتفاقاتي بود که هفته گذشته در حوزه گردشگري رخ داد.

زمان پيش خور مصرف بنزين 6 ماه شد

‌دولت تصميم گرفته است مدت زمان پيش‌خور مصرف بنزين را براي سهولت سفرهاي تابستاني، از 4 ماه به 6 ماه افزايش دهد. وزير کشور در همايش اعضاي کميته استاني ساماندهي مسافربرهاي شخصي گفت: با توجه به مدت‌ زمان و ميزان سهميه تعيين شده، يک تا 2 ماه آينده همه مي‌توانند به تناسب نياز خود از سهميه 600 ليتري خودروي خود استفاده کنند. هرچند تصميم گيران اميدوارند مردم با استفاده يک جا از سهميه بنزين 6 ماه آينده خود قصد سفر کنند اما بعيد به نظر مي‌رسد شمار کساني که بخواهند يک جا سهميه بنزين ماه‌هاي آينده خود را صرف کنند کمتر از آني باشد که به صنعت گردشگري کمک کند.

ابلاغ ضوابط مراکز پزشکي پذيراي گردشگران سلامت

ضوابط و شرايط مراکز پزشکي پذيراي گردشگران سلامت ابلاغ شد؛ دارابودن پروانه‌هاي قانوني و گواهي‌نامه ارزشيابي حداقل درجه يک در دو سال پياپي با احتساب سال اول بهره‌برداري، دريافت درجه يک ممتاز در ارزشيابي بيمارستان در بخش مربوط و دريافت حداقل درجه يک در بخش‌هاي مراقبت ويژه در ارزشيابي بيمارستان ازجمله شرايط اين مراکز اعلام شده است.

به نظر مي‌رسد گردشگري درماني يا سلامت، پس از مدت‌ها از مهجوريت درآمده و سرانجام مورد توجه واقع شده است؛ به گونه‌اي که اين هفته حجم قابل توجهي از اخبار گردشگري را گردشگري درماني و اتفاقات و تصميمات اين حوزه به خود اختصاص داد.

ازجمله اين اتفاقات مي‌توان به تشکيل کميته سياستگذاري کشوري گردشگري سلامت اشاره کرد. پيشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي براي تشکيل کميته سياستگذاري کشوري در امر گردشگري سلامت به هيأت دولت ارسال شده و رئيس‌جمهوري دستور داده اين طرح در هيات وزيران مطرح شود.

اعضاي اصلي اين کميته را وزارتخانه‌هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، وزارت امور خارجه، بازرگاني، سازمان صدا و سيما و رئيس سازمان هلال احمر تشکيل مي‌دهند.

تصويب آرم گردشگري سلامت و پخش تيزرهاي تبليغاتي گردشگري سلامت درشبکه‌هاي \"العالم\" و \"پرس تي‌وي\" از ديگر اخبار مربوط به اين هفته بود و البته معاون گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز ادعا کرد آيين‌نامه آژانس‌هاي گردشگري سلامت ظرف يک هفته تدوين مي‌‌شود.

برپايي نمايشگاه فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري گردشگري در ايران
درنخستين همايش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري گردشگري در ايران، نمايشگاهي از راهنماي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري گردشگري ايران ، طرح‌ها و پروژه‌هاي شرکت‌هاي خصوصي داخلي و خارجي برگزار مي‌شود. همچنين قرار است در اين همايش 800 پکيج راهنماي سرمايه‌گذاري گردشگري ايران عرضه شود.

سرمايه گذاري در ايران و جذب سرمايه گذاران به اين کشور از مشکلات ديرپاي ايران بوده است. اين مشکل به ويژه در صنعت نوپايي چون گردشگري، چهره‌اي جدي‌تر به خود مي‌گيرد، که اميدواريم با چنين ابتکاراتي بتوان گام‌هاي مثبتي در راستاي رفع آن برداشت.

هنگام سفر با تور ، عقد قرارداد را فراموش نکنيد

سرپرست امور حقوقي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران به متقاضيان سفرهاي گروهي توصيه کرد هنگام سفر با تور حتما قرارداد منعقد کنند. وي گفت: عقد قرارداد مهمترين موضوعي است که يک مسافر بايد در نظر داشته باشد و ما با دفاتري که به هر دليل با مشتريان خود قرارداد نبندند، برخورد مي‌کنيم.

برگزاري تورهاي گردشگري محلات در منطقه 6 تهران

به منظور استفاده از اوقات فراغت شهروندان، تورهاي محلي در منطقه 6 راه‌اندازي شد. \"کاظم خادمي\"، نايب رئيس شوراياري محله17 منطقه 6 تهران، ضمن اعلام اين خبر گفت: منطقه 6 داراي جاذبه‌هاي گردشگري و ميراث‌فرهنگي متعددي، از جمله: کليسا، مدرسه و بناهاي تاريخي است که اهالي اين منطقه علاقه‌مند به بازديد آنها هستند؛ بنابراين شوراياري محله 17، برگزاري تورهاي رايگان بازديد از اين اماکن را ترتيب داده است.

برگزاري تورهاي درون شهري اتفاق جديدي نيست، اما اينکه اين گردش صرفاً در يک محله يا منطقه شهري انجام شود موضوع جديدي است که مي‌تواند راهي نو براي پر کردن اوقت فراغت شهروندان با ارزان‌ترين قيمت و فرهنگسازي براي جا انداختن سفر در ميان مردم باشد.

آغاز به کار نخستين باشگاه پرنده‌نگري در ايران

نخستين باشگاه پرنده‌نگري
طرلان در تهران کار خود را از سال 85 آغاز کرده است. اين گروه متشکل از جمعي متخصص، استاد و علاقه‌مند به پرنده‌نگري است که براي نخستين‌بار در 6 ماه گذشته، به‌طور متمرکز به شناسايي پرندگان مختلف در تهران و ديگر نقاط پرداخته‌اند. تشکيل باشگاهي ويژه براي يکي از شاخه‌هاي تخصصي اکوتوريسم، که اتفاقاً يکي از بي‌ضررترين و پرسودترين شاخه‌هاي آن هم ازسوي گروهي غيردولتي است را بايد به فال نيک گرفت . چه بسا، فعاليت داوطلبانه اين گروه و اطلاع رساني مناسب و گسترده بتواند پرنده نگران بسياري را براي ديدن بيش از 500 گونه پرنده موجود در ايران به کشورمان بکشاند. اميدواريم اين حرکت الگوي مناسبي براي باقي علاقه‌مندان حوزه‌هاي مختلف توريسم و به‌ويژه اکوتوريسم براي راه‌اندازي NGO هاي مرتبط باشد.

گذرنامه بيومتريک براي همه مردم

تا پايان سال، همه مردم از گذرنامه بيومتريک استفاده مي‌کنند. وزير امور خارجه، در مراسم آغاز صدور گذرنامه‌هاي بيومتريک سياسي و خدمت، با بيان اين مطلب گفت: با اين فن‌آوري ديگر از گذرنامه‌ کسي سوءاستفاده نمي‌شود و کسي توان بهره‌گيري از اسناد ديگران و ايجاد مشکل براي آنها، به لحاظ سياسي، اطلاعاتي و امنيتي را ندارد.
گذرنامه‌هاي الکترونيکي بر اساس استانداردهاي سازمان ايکائو و مشخصه‌هاي فيزيولوژيکي يا رفتاري منحصربه فرد افراد تهيه و تنظيم شده است.

جمهوري اسلامي ايران، پس از مالزي و پاکستان، سومين کشور اسلامي است که از اين فناوري بهره مي‌برد.

M/R



انتهای پیام/

کد خبر 1386042454