به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"رضا پوروزيري\" دبير کل المپياد جهاني طراحي شهري و رئيس مرکز بين‌المللي پژوهش هنر و معماري، ضمن بيان اين مطلب گفت: اين ساز در سال 1971 ازسوي باستان‌شناسان خارجي در تپه چغاميش در اطراف چغازنبيل کشف شد.

وي ادامه داد: سند مکتوب و باستاني اين ساز روي مهري است که همان سال اين تپه کشف شد.

پوروزيري با بيان اينکه قيش، ضاق سال، چوبي است که براي ساختن نوا در اين ساز به کار مي‌رود، درباره ديگر ويژگي‌هاي اين ساز گفت: اين ساز شبيه \"چنگ\" است و به نام چنگ قايقي پوآبي شناخته شده که با توجه به مستندات تاريخي 21 فاصله موسيقيايي دارد و اين هارموني است که امروز به نام گام فيثاغورث شناخته شده است.

وي با بيان اينکه درحال‌حاضر مالک اين ساز، که قابليت نوازندگي نيز دارد، ساخته شده است، گفت: قرار است نمونه واقعي ساز، زيرنظر شوراي هدايت فني موسيقي ساخته شود و همزمان با برگزاري المپياد جهاني طراحي شهري پرده‌برداري شود.

پوروزيري با اشاره به اينکه نمونه ساخته شده پس از المپياد به سازمان ملل اهدا خواهد شد، تصريح کرد: حسين عليزاده، کامبيز روشن‌روان، حسين دهلوي، کيوان سالک و استاد فراهاني، از اعضاي شوراي هدايت فني موسيقي، بر شيوه ساخت اين ساز به همت استاد سيف‌الله شکري نظارت دارند.

وي درخصوص ابعاد واقعي قديمي‌ترين ساز تاريخي کشف شده، به ميراث آريا گفت: اين ساز يک متر و 20 سانتيمتر ارتفاع و 65 سانتيمتر طول دارد و در همين ابعاد ساخته مي‌شود؛ ضمن آنکه پس از ساخت با هنر معرق تزيين خواهد شد.

بنابراين گزارش،‌ نخستين المپياد جهاني طراحي شهري، در سال 2009، در شهر شيراز و در کنار شهر پارسه برگزار خواهد شد.

در اين المپياد نمايندگان 58 کشور عضو سازمان جهاني اسکان بشر ملل متحد حضور دارند.

المپياد جهاني طراحي شهري هر چهار سال يکبار برگزار مي‌شود.

M/R/115



انتهای پیام/

کد خبر 1386042522