به گزارش ميراث آريا(CHTN)، پروفسور آمرمان و همکاران باستان‌شناس وي معتقدند آثار کشف شده از قديمي‌ترين نمونه‌هايي است که تاکنون در سواحل اين جزيره پيدا شده و مي‌توانند اطلاعات ارزشمندي از نخستين سفرهاي دريايي قبرس و مديترانه را در اختيار محققان قرار دهند.

براساس اخبار مربوط به اين کشف که در هفته جاري از مهمترين مقالات آمريکا و جهان به‌شمار مي‌رفت، باستان‌شناسان آثار، وسايل و ابزارآلاتي سنگي را که متعلق به دوره ماقبل نوسنگي است از عمق 330 پايي سواحل منطقه آسپروس که در سال 2004 کشف شده بود يافته‌اند.

به عقيده آنها اين آثار به‌دست آمده حالي از آن است که وسعت ابتدايي منطقه باستاني آسپروس بسيار بزرگتر و وسيع‌تر آنچه امروز ديده مي‌شود باشد.

پروفسور آمرمان با اشاره به اينکه اين ابزار به‌دست آمده در حدود 10 هزار سال پيش توسط دريانوردان منطقه استفاده مي‌شده گفت: در آن زمان هنوز اين جزيره به‌صورت عمل سکونت دائمي درنيامده بود و ظاهراً اين افراد از پيشگامان و مبتکران اوليه ساخت اين ابزارآلات بوده‌اند که احتمالاً بدون استفاده از دانش آنها ساکنان بعدي منطقه قادر به ساخت چنين وسايلي نبودند.

لازم به ذکر است اين تيم تحقيقاتي با استفاده از آزمايش‌هاي راديو کربن اقدام به تشخيص قدمت و ارزش تاريخي اين آثار کرده‌اند.

M /108


انتهای پیام/

کد خبر 138604307