\"علي صادقي\"، مسئول ادارۀ ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بوئين‌زهرا، به ميراث آريا (chtn)، گفت: مرمت کاروانسراهاي اين منطقه، شامل هجيب، محمد آباد و آوج در دست اقدام است.

وي افزود: کاروانسراي آوج که بر اثر زلزله تخريت شده بود و برج‌هاي دوگانه خرقان آوجکه به دورۀ صفويه تعلق دارد، تحت نظارت بانک جهاني مرمت مي‌شوند که عمليات مرمت بخشي برج‌هاي خرقان 50 درصد پيشرفت داشته است.

به گفته وي در کنار روستاي حصار در 30 کيلومتري آبگرم، آرامگاه دوتن از بزرگان سلجوقي، به صورت دو برج آجري با فاصله 29 متر از يکديگر ساخته شده است.

صادقي خاطرنشان کرد: گمانه زني و باستان‌شناسي آراسنج، منطقه‌اي در بوئين‌زهرا هم به‌پايان رسيد.

مسئول ادارۀ ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به کاوش در منطقه سگزآباد به chtn گفت: باستان‌شناسي و کاوش در اين منطقه از شهريور ماه شروع مي‌شود.

وي افزود: باتوجه به وجود بيش از 400 تپه باستاني در دشت قزوين، موسسه باستان‌شناسي دانشگاه تهران، کار بررسي و حفاري اين دشت را از سال 1349 شروع کرده است.

در حفاري‌ها و کاوش‌هاي باستان‌شناسي تپه زاغه سگزآباد، يک معبد منقوش کشف شده که تنها معبد منقوش موجود در فلات ايران آن‌ زمان بوده است.

ساکنان اين تپه براي ساخت سفال‌هاي خود از نقوش هندسي استفاده مي‌کردند و اغلب با افزودن اشکال حيوانات به‌صورت برجسته به تزيين ظروفشان مي‌پرداختند.

بنابراين گزارش؛ سگزآباد از شهرهاي استان قزوين است که در بخش مرکزي شهرستان بوئين‌زهرا قرار دارد.

S/H/117



انتهای پیام/

کد خبر 1386052254