هدف،پيشينه و ساختار ميراث معنوي در کنوانسيون 2003، برنامههاي آتي يونسکو در زمينه ميراث معنوي و چگونگي تدوين فهرست ملي ميراث معنوي از جمله موارد مطرح شده در اين نشست است.
اين کارگاه ساعت 9 صبح ششم شهريور در تالار اجتماعات پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي افتتاح ميشود.
کنوانسيون حفظ ميراث فرهنگي معنوي (ناملموس) 17 اکتبر 2003 در سي و دومين اجلاس عمومي يونسکو تصويب شده و مفاد آن در سال 2006 ميلادي پس از الحاق 47 کشور ، به اجرا درآمده است.
حفاظت از ميراث فرهنگي ناملموس يا معنوي، تضمين احترام به ميراث فرهنگي ناملموس جوامع، گروهها و افراد ذيربط، ارتقاي آگاهي محلي و بينالمللي از اهميت ميراث فرهنگي ناملموس و تضمين درک و قدرداني متقابل از آن و تدارک همکاري و کمک بينالمللي از اهداف اين کنوانسيون به شمار ميرود.
کنوانسيون حفظ ميراث فرهنگي معنوي هماکنون 79 عضو دارد. الجزاير نخستين و ايران چهلمين کشوري است که به ترتيب در سالهاي 2004 و 2006 به اين کنوانسيون ملحق شده اند.
پيشنهاد تأسيس مرکز مطالعات مشترک ميراث معنوي به يونسکو به منظور بررسي، بازيابي، مطالعه و ترويج اين آثار در ايران، با توجه به اينکه کشورمان از مهمترين و غنيترين مراکز ميراث معنوي در جهان به شمار ميرود و همچنين تأسيس کميته ملي ميراث معنوي از جمله اقدامات پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پس از الحاق ايران به اين کنوانسيون به شمار ميرود.
به مناسبت گراميداشت هفته دولت بيش از 20 عنوان برنامه از سوي پژوهشکدههاي پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در قالب سمينار، سخنراني ، نمايشگاه و تجليل از پژوهشگران نمونه برگزار ميشود.
علاقه مندان به شرکت در کارگاه آموزشي ميراث فرهنگي معنوي مي توانند از ساعت 9 صبح روز 6 شهريور ماه در تالار اجتماعات پژوهشکده حفاظت و مرمت واقع در خيابان امام خميني نبش سي تير حضور پيدا کنند.
115/
انتهای پیام/