\"کريم قزل‌باش\" قزباف دزفولي در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، تصريح کرد: ابريشم‌بافي يا قزبافي هنر اصيلي است که توليدات آن به شيوه انبوه به کشورهاي عربي ازجله کويت، عربستان و امارات صادر مي‌شود.

قزل‌باش با اشاراه به اينکه زنان عرب از \"قز\" به‌عنوان روبند استفاده مي‌کنند، گفت: امروزه به‌دليل کاهش کاربرد \"قز\" در کشور و نيز قيمت بالاي اين محصول بازار فروش داخلي آن رونق چنداني ندارد.

وي تفاوت ابريشم دستباف و ابريشم‌ ماشيني را مورد توجه قرار داد و افزود: ابريشم دستباف به‌دليل رگه‌رگه بودن و ضخامت بيشتر در مقايسه با ابريشم ماشيني که صاف و يکنواخت است، کاربردهاي متفاوتي دارد.

قزل‌باش که از سال 1375 به قزبافي مي‌پردازد با اشاره به کاربرد نوع نامرغوب قز در روستاهاي اطراف دزفول و خرمشهر، گفت: براي بافت قز مرغوب از پيله مخصوصي به نام \"فر سوراخ\" استفاده مي‌شود، درحالي که پيله‌هاي نامرغوب و سياه رنگ از کيفيت ابريشم بافته شده مي‌کاهد.

وي در پايان با يادآوري اينکه زنان دزفولي در گذشته چادر قرمز رنگي از قز به سر مي‌کردند، افزود: اين روزها استفاده از قزهاي دستباف در داخل کشور به ميزان زيادي کاهش يافته و همين امر موجب تعطيل شدن بسياري از کارگاه‌هاي قزبافي در دزفول شده است.

M/111


انتهای پیام/

کد خبر 1386061040