به گزارش ميراث آريا(CHTN)، در اين نمايشگاه نتايج پژوهش مرمت‌هاي سال 85، انتشارات جديد پژوهشکده شامل کتاب و پوسترهاي پژوهشي به نمايش درآمده است.

سيد طه هاشمي، رئيس پژوهشگاه سازمان در مراسم گشايش اين نمايشگاه گفت: همه ساله در هفته دولت تمامي دستگاه‌هاي دولتي گزارشي از مجموعه فعاليت‌هاي يک ساله خود را اعلام مي‌‌کنند، همچنين عزمشان براي انجام برنامه‌هاي گسترده آينده نيز بيشتر از پيش مي‌شود.

وي با بيان اينکه دولت نهم براي فعاليت‌ در حوزه‌هاي مختلف عزم جدي دارد، افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در سه حوزه مرتبط خود فعاليت‌هاي بسيار خوبي را انجام داده است و برنامه‌هاي گسترده‌اي نيز براي آينده دارد.

هاشمي خاطرنشان کرد: يکي از اقدامات مثبت سازمان ميراث فرهنگي تدوين برنامه ملي سازمان در سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است.

وي ادامه داد:دفتر تهيه برنامه ملي سازمان در پژوهشگاه است و پژوهشگاه نيز در طراحي اين برنامه‌ها به اين کميته کمک مي‌کند.

هاشمي تدوين برنامه‌هاي بلند مدت در حوزه پژوهش را يکي از اقدامات اين کميته دانست و تصريح کرد: در مرحله جديد و با توجه به وظايف حاکميتي سازمان ،پژوهشگاه تلاش دارد که از پژوهش‌هاي موردي به سمت پژوهش‌هاي موضوعي برود.

وي به فعاليت‌هاي گسترده پژوهشکده حفاظت و مرمت در حوزه پژوهش‌‌هاي مرمتي اشاره کرد و گفت: پژوهشکده حفاظت و مرمت اقدامات مثبتي انجام داده است و قطعا اولين‌ فرصت‌هاي مطالعاتي از سوي پژوهشگاه به کارشناسان پژوهشکده حفاظت و مرمت اختصاص مي‌يابد تا پژوهشگران بتوانند از دانش مرمت روز دنيا آگاهي يافته و از آن در مرمت آثار و اشياي فرهنگي استفاده کنند.

رئيس پژوهشگاه ادامه داد: همچنين بايد اقداماتي براي تجهيز ابزار پژوهشکده به وسايل مدرن و مورد استفاده در دنيا انجام شود.

اقدام براي ايجاد پايگاه پايش رطوبت در محوطه پاسارگاد نکته ديگري بود که هاشمي به آن اشاره کرد و افزود: مورد رطوبت‌هاي ايجادشده در سيوند بايد هرچه سريعتر اقدام کرد تا ديگر مسائلي اينچنين به‌وجود نيايد. حتي اگر لازم باشد از متخصصان بين‌المللي در اين حوزه استفاده مي‌شود.

در ادامه \"عبدالرسول وطن‌دوست \"، رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي با اشاره به برنامه‌هاي گسترده پژوهشکده در سال جاري گفت: در سال جاري پژوهشکده پنج طرح کلان را در دستور کار خود قرار داده است که شامل تهيه بانک اطلاعاتي حفاظت و مرمت آثار تاريخي، حفاظت و ساماندهي کتيبه‌هاي صخره‌اي، همکاري گسترده با پژوهشکده باستان‌شناسي براي مرمت آثار کشف‌شده و ايجاد پايگاه پايش رطوبت در پاسارگاد است.

وي افزود: تهيه بانک اطلاعاتي يکي از پروژه‌هاي ملي است که از چند سال گذشته کار آن شروع شده اما در بعضي مراحل متوقف شده است و در صورتي که اعتبار کافي و نيروي کارآمد در اختيار پژوهشکده قرار گيرد اين کار تا يک يا دو سال آينده به سرانجام مي‌رسد.

M/115

انتهای پیام/

کد خبر 1386061129