به گزارش ميراث آريا(CHTN)، پيش از اين کارشناسان و محققان بر اين باور بودند که شهرها در فضاهايي کوچک و محدود به وجود آمده‌اند و بعدها به خارج از اين منطقه توسعه يافته‌اند اما حفاري‌هاي تپه \"تل‌براک\" نشان مي‌دهد که مجموعه‌ايي از دهکده‌هاي کوچک به‌طور تدريجي از درون توسعه پيدا کرده و تبديل به شهر شده‌اند.

\"جيسون يور\" از باستان‌شناسان دانشگاه هارواد در اين باره گفت: \"تپه تل‌براک\"، که منطقه‌اي شهري به‌شمار مي‌رود در نتيجه ادغام شدن ساکنان چند دهکده مجاور به‌وجود آمده که حدود 6 هزار سال پيش از پرجمعيت‌ترين مناطق شهري بين‌النهرين به‌شمار مي‌رفت.

وي ادامه داد: با توجه به شواهد موجود به اين نتيجه رسيديم که نخستين مناطق شهري توسط يک قدرت متمرکز و يا تأثير يک روند سياسي به وجود نيامده‌اند بلکه با جمع شدن تدريجي گروه‌هاي مختلف و ساکنان مناطقي که نزديک يکديگر بودند ايجاد شده‌اند.

به گفته \"يور\" در فاصله سال‌هاي 3900 تا 4200 قبل از ميلاد اين منطقه شامل 6 بخش مسکوني بود که در فضايي به مساحت 400 هزار متر مربع قرار داشتند و در طول چند صد سال بعد ساکنان آنها با ادغام شدن و گسترش فضاي مسکوني خود سبب ايجاد منطقه‌اي شهري شدند.

M/108


انتهای پیام/

کد خبر 1386061357