\"جواد پوستچي\"، هنرمند تهراني با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: الماس، \"سلطان‌جواهرات\" نام گرفته و در عمق زمين، در جايي که فشار تا 2 هزار تن بر سانتيمتر مربع و دماي 4 هزار درجه سانتيگراد حاکم باشد، به وجود مي‌آيد.

وي افزود: در طبيعت 130 نوع سنگ جواهر وجود دارد که بسياري از آنها به‌دليل سختي زياد، تنها براي مجموعه‌داران و کلکسيونرها جالب توجه است.

پوستچي با بيان اينکه تراش الماس دقت، حوصله و مهارت زيادي مي‌طلبد، تصريح کرد: مهمترين و مشکل‌ترين مرحله در تراش الماس، يافتن جهت تراش آن است.

هنرمند تهراني با اشاره به ابراز تراش الماس يادآور شد: قلم‌تراش، تنک ياگيره، پودر الماس و مشته ازجمله اصلي‌ترين ابزار تراش الماس و برليان است.

وي ادامه داد: چگونگي تراش الماس ارتباط مستقيمي با کيفيت و ظرافت ابزارهاي تراش آن دارد.

پوستچي با بيان اينکه صنعت تراش الماس در کشورهايي چون هند، بلژيک و فلسطين اشغالي رواج زيادي دارد، تصريح کرد: در سال‌هاي اخير کيفيت تراش الماس در کشور هند به اندازه‌اي افزايش يافته که هم‌اکنون اين کشور سالانه از محل توليد الماس تراش‌خورده، بيش از 10 ميليارد دلار درآمد کسب مي‌کند.

وي در ادامه تراش برليان را مورد توجه قرار داد و گفت:امروزه با ارزش‌ترين نوع تراش، تراش برليان است، چنانکه در اين نوع تراش 57 سطح تراش وجود دارد که عمده‌ترين آنها، تراش گرد، مستطيل يا باگت مربع يا پرنسس، بيضي، اشک و قلب است.

پوستچي افزود: در بازار ايران نيز تراش‌هاي قهرماني، رزويت، قلب و مارکيز مرسوم است.

M/114


انتهای پیام/

کد خبر 1386062112