مجتبي جعفري افزود: از جمله اقدامات مرمتي که در اين بنا صورت گرفت ميتوان به کفسازي با سنگ گندمک، کفسازي زيرزمين و بازسازي سقف آن اشاره کرد.
وي ادامه داد: در اين موزه مجموعهاي از زندگي نامهها، اسناد،نسخ خطي، تأليفات، نشانهها (ملي، عملي و ادبي)، لوحها، عکسها و لوازم شخصي بزرگان علمي و فرهنگي اين خطه از ايران زمين به نمايش گذاشته شده، که جايگاه و موقعيت اين بزرگان را در عرصه مجامع علمي و فرهنگي ايران و جهان تعيين کرده است.
جعفري خاطرنشان کرد: آثار اين موزه بر اساس دوره تاريخي از قرن هفتم تا دوران معاصر در دو بخش کلي و در دو طبقه به نمايش گذاشته شده است.
وي در مورد آثار به نمايش درآمده در اين موزه گفت: اسناد و املاک مهر شده به مهر عبدالعلي بيرجندي، رساله الاجتهاد ملا علي اصغر بيرجندي، نسخه خطي منحصر به فرد نصاب صبوحي، اشعار عبدالکريم اشراق بيرجندي و رساله ملاعلي اکبر خوسفي در اين موزه نگهداري ميشود.
به گزارش CHTN، معاون فرهنگي و ارتباطات اين سازمان در ادامه تصريح کرد:همچنين از نمونههاي جالب توجه در اين بخش ، اوراقي از نگارهها و مينياتورهايي است که بر اساس ديوان خاوران نامه در شرح دلاوريهاي حضرت علي (ع) که توسط فرهاد نقاش در قرن 9 هجري قمري به تصوير درآمده است.
جعفري افزود: از ديگر آثار بهنمايش گذاشته شده در اين موزه ميتوان به تأليف استاد احمد احمدي بيرجندي، دکتر محمئد حسن گنجي، ايتاد سيد غلامرضا سعيدي، درکتر محمد اسماعيل رضواني، دکتر سيد محمد مشکوه، علامه سيد محمد فروزان و عبدالحسين فرزين که از مفاخر بلند آوازه عصر حاضرند، اشاره کرد.
اين گزارش حاکي است؛ خانه پردلي بيرجند در اواسط قاجار، با رعايت اصل درونگرايي معماري اسلامي و در دو طبقه ساخته شده است.
سردر ورودي، هشتي، راهرو، حياط مرکزي، اتقهاي منفرد، اتاقهاي پنج دري و پيش ايوان سراسري ضلع شمالي که داراي ستونهاي تزييني و کميتههايي با مضامين قرآني است، از جمله عناصر معماري به کار رفته در آن است.
خانه پردلي درمحور فرهنگي بافت تاريخي بيرجند واقع شده و همزمان با روز جهاني موزه در ارديبهشت 1382 به عنوان موزه مفاخر و مشاهير ملي بيرجند گشايش يافت.
117/
انتهای پیام/