\"حسن رضواني نيک آبادي\"، سرپرست هيات کاوش‌هاي باستان‌شناسي حوزه آبگيري سد کلان ملاير به ميراث آريا (CHTN) گفت: درحدود 15 روز است که کاوش‌هاي اين منطقه پس از وقفه‌اي يک ماهه براي بار دوم بعد از تامين اعتبارات لازم، شروع شده است.

وي افزود: براي ادامه کاوش‌ و بررسي باستان‌شناسي، مجبور به جمع کردن معماري دوره اسلامي به طور کامل شديم تا به معماري دوره اشکاني رسيديم.

رضواني نيک آبادي خاطرنشان کرد: در اين کاوش‌ها، معماري دوره اشکاني با چندين برج از دوره اشکاني و ديواري طولاني به قطر سه متر که با پي سنگي، ملاط گل و با خشت‌هاي 37 در 37 آجري ساخته شده است، برخورد کرديم.

سرپرست هيات کاوش‌هاي باستان‌شناسي حوزه آبگيري سد کلان ملاير ادامه داد: براي رسيدن به آثار زيرين و اينکه اين محوطه بعد از آبگيري سد کلان کاملا به زير آب مي‌رود، متاسفانه اين آثار معماري در معرض تخريب قرار دارند.

وي از محوطه‌هاي زيادي که براي نجات بخشي بايد بررسي و کاوش شود خبر داد و اضهارداشت: تا بهره برداري از سد 13 ماه فرصت است که شش ماه از اين فرصت با انجام فعاليت هاي باستان‌شناسي اين گروه گذشته که نتيجه آن شناسايي آثار دوره اسلامي و اشکاني بوده است.

همچنين از اين حفاري‌ها تنها يک سکه منقول مربوط به دوره اشکاني بدست آمده است.

117/

انتهای پیام/

کد خبر 1386070334