به گزارش ميراث آريا(chtn) ، قدير افروند که از سال 1380 مطالعات پژوهشي خود را در حوزه‌ فرهنگي ـ تاريخي ري آغاز کرده است و اکنون فصل دوم کاوش‌هاي باستان‌شناسي محوطه‌ تاريخي دژ رشکان ري را سرپرستي مي‌کند، افزود: مطالعات باستان‌شناسي ري به‌عنوان يکي از مهم‌ترين حوزه‌هاي فرهنگي و مدني ايران باستان نياز به توجه ويژه و ايجاد تشکيلات اداري متناسب و منسجم و نيز پايگاه مطالعات علمي و پژوهشي ملي دارد.

اين باستان شناس با توجه به مطالعات و اقدامات حفاظتي انجام‌شده در اين منطقه اظهار اميدواري کرد: اين مطالعات و اقدامات حفاظتي ضمن توسعه‌ کمي و کيفي با توجه به تهديدهاي روزافزون اين منطقه‌ تاريخي به شايستگي مورد حمايت قرار گيرد.

سرپرست دفتر پژوهشي و پايگاه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران خاطر نشان کرد : تجربه‌ سال‌هاي قبل و بعد از انقلاب درباره‌ ري نشان داده است که در جريان ساخت بيشتر ساخت و سازهاي شهري منطقه‌ 20 کلان‌شهر تهران (شهرري) در بيشتر نقاط به آثار و بقاياي فرهنگي ـ تاريخي برخورد مي‌شود.

افروند افزود :در دو ماهه‌ اخير، در دو مورد گودبرداري در دو نقطه‌ي دور از هم با بقاياي آثار دوران اسلامي و ساساني مواجه شده‌اند که با حضور به‌موقع کارشناسان دفتر ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان ري، ضمن توقف عمليات گودبرداري، اقدام کارشناسي مقتضي صورت گرفته است.

وي گفت: در يکي از اين گودبرداري‌ها در غرب شهرري ضمن برخورد با حدود سه متر رسوب‌گذاري همراه با نهشته‌هاي فرهنگي (مملو از قطعات سفال‌ از دوران سلجوقي تا ايلخاني) بقاياي يک رودخانه موسوم به نهر فيروزآبادي و يک سکه‌ ساساني به‌دست آمد که در نوع خود بي نظير بود.

سرپرست دفتر پژوهشي و پايگاه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران تصريح کرد:سکه‌ مورد اشاره پس از آسيب‌زدايي و مرمت در آزمايشگاه‌ موزه‌ ملي ايران براي خواندن کتيبه‌ آن در اختيار متخصص کتيبه‌خواني دوران پيش از اسلام ـ رسول بشاش ـ قرار گرفت که مشخص شد، اين سکه به شاه ساساني خسرو دوم (پادشاهي: 628 ـ 590 ميلادي) و ضرب ارآن (نام عربي قديم ناحيه‌اي در قفقاز) متعلق و احتمالا در نوع خود منحصربه‌فرد است.

افروند در پايان خاطر نشان کرد: در ميان مجموعه‌ سکه‌هاي به‌دست آمده از کاوش‌هاي باستان‌شناسي پروفسور اشميت در ري (1315 ـ 1313) قديمي‌ترين سکه‌ها تنها 13 سکه‌ عرب ـ ساساني بودند که 12 مورد آن‌ها، سکه‌هاي سورشارژ شده‌ خسرو دوم بودند.

116/

انتهای پیام/

کد خبر 1386071652