وي افزود: بنابر اين مصوبه جديد ايران ميتواند براي سال 2009 دو اثر تاريخي و دو اثر طبيعي را براي ثبت در فهرست ميراث جهاني نامزد کند.
نماينده سازمان در يونسکو درباره دو اثر تاريخي که قرار است نامزد ثبت جهاني در يونسکو شود، خاطرنشان کرد: هنوز به صورت دقيق اين دو اثر از سوي کميته ثبت ميراث جهاني در ايران مشخص نشده است. اما احتمالا يکي از آثاري که براي ثبت جهاني نامزد خواهد شد، آبشارهاي شوشتر است.
پيش از اين هر کشور تنها ميتوانست يک اثر تاريخي و يک اثر طبيعي را در فهرست ميراث جهاني ثبت کند و اين موضوع باعث شده بود که آثار تاريخي و طبيعي بسياري از کشورها شانس ثبت جهانيشدنشان را از دست ميدهد.
وطندوست همچنين در بخش ديگري از گفتگوي خود با ميراث آريا به ديدار مشايي با \"باندارين\" رئيس کميته ميراث جهاني اشاره کرد و افزود:درحاشيه سي و چهارمين نشست کنفرانس عمومي يونسکو رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با باندارين درباره مسائل مختلف ميراث فرهنگي ايران ديدار و گفتگو کرد.
به گفته رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي پيشنهاد عضويت ايران در شوراي اجرايي و کميته ميراث جهاني براي دوره بعد، ضرورت همکاري وتوسعه همکاريها ميان ايران و اين کميته، آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي فعاليتهاي وسيعتر در سايتهايي چون بم و جهان نما، قدرداني باندارين از فعاليتهاي ايران درباره ميدان نقش جهان، برگزاري جشن نقش جهان و دعوت از سفراي کشورهاي خارجي از جمله موضوعات مطرحشده در اين ديدار بود.
اظهار خرسندي باندارين از فعاليتهاي ايران در زمينه صيانت و نگهداري آثار تاريخي موضوع ديگري بود که وطندوست به آن اشاره کرد و افزود: رئيس کميته ميراث جهاني از ظرفيت آثار تاريخي ايران براي ثبت جهاني صحبت کرد و مشتاق براي بازديد از آثار تاريخي و طبيعي ايران است. بنابر اين قراراست به زودي اقدامات سفر ايشان به ايران فراهم شود.
وي درباره زمان دقيق سفر باندارين به ايران گفت: هنوز زمان دقيقي مشخص نيست و بايد اقدامات لازم فراهم شود. احتمالا باندارين اوايل سال جديد ميلادي به ايران سفر خواهد کرد.
خاطرنشان ميشود که سي و چهارمين نشست کنفرانس عمومي يونسکو از 23 مهرماه شروع شده و تا دو هفته ديگر ادامه دارد.
115/
انتهای پیام/