عليرضا مرادي بيستوني ،کارشناس پژوهشي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمانشاه بابيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN)، گفت: به دعوت دانشگاه رازي کرمانشاه و با همکاري وزارتخانه هاي امور خارجه و علوم رايزن فرهنگي ژاپن در ايران به کرمانشاه سفر کرد.

وي هدف از سفر رايزن فرهنگي ژاپن به ايران را برقراري رابطه بين دانشگاه رازي و ژاپن در راستاي تبادل استاد و دانشجو و بررسي مسائل دانشگاهي اعلام کرد.

کارشناس پژوهشي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمانشاه خاطر نشان کرد:از آنجا که رايزن فرهنگي ژاپن در ايران به ديدن آثار تاريخي کرمانشاه بسيار علاقه مند بودند با هماهنگي هايي که انجام شد ،ايشان از مجموعه تاريخي طاق بستان ديدن کرد.

لازم به ذکر است ،طاق بستان مجموعه‌اي از سنگ‌نگاره‌ها و سنگ‌نبشته‌هاي دوره‌ي ساساني است که در شمال غربي شهر کرمانشاه در غرب ايران واقع شده است. وجود کوه و چشمه در اين مکان، آن را به گردشگاهي روح‌فزا تبديل نموده که از زمان‌هاي ديرين تا به امروز مورد توجه بوده است.

طاق بستان در زبان بومي (کردي) طاق وسان گفته مي‌شود. «سان» به معني سنگ است و به اين ترتيب طاق بستان طاق سنگي معني مي‌دهد. اين مجموعه در قرن سوم ميلادي ساخته شده است.

شاهان ساساني نخست نواحي اطراف تخت جمشيد را براي تراشيدن تنديس‌هاي خود برگزيدند، اما از زمان اردشير دوم و شاهان پس از او طاق بستان را انتخاب کردند که در بين راه جاده‌ي ابريشم قرار داشت و داراي طبيعتي سرسبز و پر‌آب بود.

اين بناي تاريخي شامل سنگ‌نگاره‌ي تاج‌گذاري اردشير دوم و دو طاق است که طاق کوچک‌تر شاهپور دوم و سوم و طاق بزرگ‌تر خسرو پرويز را به تصوير کشيده است. در سمت راست طاق کوچک‌تر و در بيرون از طاق سنگ‌نگاره‌اي تراشيده شده که تاج‌گذاري اردشير دوم را نشان ميدهد.

116/

انتهای پیام/

کد خبر 1386080216