وي افزود: در اين چند سال اخير به خاطر کارشناسيهايي که از لحاظ فني دچار نقص بودهاند، چندين بنا را بويژه در شهر زاهدان از دست دادهايم. به دليل گسترش آثار در استان، سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري سيستان و بلوچستان عملا توانايي نگهداري از تمام آنها را ندارد.
مشتاق گوهري از آمادگي همکاري دانشگاه سيستان و بلوچستان با سازمان ميراث فرهنگي استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در زمينه تعيين عرصه، پروژههاي آسيب شناسي، مرمتي و در زمينه اجرايي ما ميتوانيم با سازمان همکاري کنيم.
وي ادامه داد: دانشگاه در سال گذشته، گزارشاتي در بخش تاريخي حوضدار در سيستان تهيه کرده که اين طرح شامل برداشت محوطه سازي، آسيبشناسي و مرمت تنظيم شده و در تفاهمنامهايي به سازمان ارائه شد. اما هنوز پس از شش ماه که از سال گذشته جوابي نداريم. به عنوان يک نهاد پژوهشي، سهم ما در همراهي بسيار جدي است.
مدير گروه حفاظت و مرمت دانشگاه سيستان و بلوچستان به ميراث آريا گفت: منطقه حوضدار منطقه تراکم آسبادهاي سيستان است و تنها آسبادهاي سالم سيستان در 5 کيلومتري شهرسوخته قرار دارد. دانشگاه تصميم دارد که يکي از اين آسبادها را بعد از قرنها احيا کند.
مشتاق گوهري افزود: سيستان زادگاه آسبادهاي عظيم است و در گذشته سيستان انبار غله کشور بود. آسبادي که دانشگاه مشغول مرمت و احياي آن است به دوره قاجار تعلق دارد.
117
انتهای پیام/