وي افزود: البته سازمان زيباسازي براي آنکه بتواند اين ميدان را تا 22 بهمن براي جشن پيروزي انقلاب اسلامي آماده کند، اندکي در انجام کارها تعجيل کرده و در بعضي مواقع کيفيت کار پايين ميآيد.
معمارزاده با بيان اينکه سازمان زيباسازي همکاري و هماهنگي کاملي با سازمان ميراث فرهنگي استان تهران دارد، تصريح کرد: نبايد سرعت زياد باعث افت کيفيت کارهاي مرمتي بشود. بهتر است به صورت موقت و براي برگزاري جشن 22 بهمن يکسري کارهاي مرمتي انجام شود و ادامه کارهاي مرمتي به بعد از برگزاري اين جشن موکول شده تا بهتر بتوان مرمت و بازسازي اين برج را به پايان برسانيم.
بازديد از کارگاه بازسازي عرصه ميدان آزادي، کفسازي، ايجاد تأسيسات مکانيکي موضوع ديگري است که اين کارشناس معماري به آن اشاره کرد و گفت: قرار است آب شرب براي سرويسهاي بهداشتي و منبع آب ذخيره براي آبياري فضاي سبز ميدان در انتهاي برج ايجاد شود.
وي در پايان خاطر نشان کرد: مهندس حقيقي-طراح و سازنده برج آزادي- نيز در بازديدهاي به عمل آمده از عملکرد سازمان زيباسازي اظهار رضايت کردهاند و خوشبختانه طرحهاي اجرايي طبق طرح مصوب سازمان ميراث فرهنگي در حال انجام است.
اين گزارش حاکيست؛ عمليات محوطه سازي اطراف برج آزادي با اعتباري حدود سه ميليارد تومان و بهمنظور احياي عرصه و حريم يکي از نمادهاي مهم هويت بخش ايران دو ماه پيش از سوي سازمان زيباسازي آغاز شد.
به گفته \"شرافت ناصري\"، مشاور شهردار منطقه 9 با برنامهريزيهاي انجام شده بهسازي و بازپيرايي اين ميدان تاريخي تا پايان آذرماه 86 به اتمام ميرسد و جشن بيست و هشتمين سالگرد پيروزي انقلاب در يک فضاي کاملا متفاوت برگزار خواهد شد.
سال 1345 طرح يک نماد معرف ايران، در ميان معماران ايراني به مسابقه گذاشته شد که در پايان، طرح \"حسين امانت\" مهندس 26 ساله و فارغالتحصيل دانشگاه تهران به عنوان طرح برتر انتخاب شد.
عمليات ساخت بنا، 11 آبان 1348 آغاز شد و پس از 28 ماه کار در 24 دي 1350 با نام برج شهياد به بهرهبرداري رسيد.
بنا بر اين گزارش، معماري اين برج تلفيقي از معماري دوران هخامنشي، ساساني و اسلامي است. اين بناي سه طبقه، چهار آسانسور، دو راه پله و 286 پلکان دارد. محوطه زيرين برج، چندين سالن نمايش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و ... دارد.
طول اين بنا 63 متر، ارتفاع آن از سطح زمين 45 و ارتفاع از کف موزه 5 متر است. چمن کاري ميدان آزادي و راههاي اطراف آن، نيز از بالا شبيه سقف دروني مسجد شيخ لطف الله اصفهان و طرح حوضهاي ميدان برگرفته از حوضهاي باغ فين کاشان است.
خاطر نشان مي شود که اين مجموعه فرهنگي، زيرمجموعه بنياد رودکي است و اداره فضاي سبز سطح ميدان و آبياري چمن آن به عهده شهرداري است. مجموعه آزادي در سال 1353 با شمار 1008 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.
115/
انتهای پیام/