وي گردشگري سلامت را جدا از گردشگري پزشکي و تندرستي دانست و تصريح کرد: بيش از 472 چشمه آبگرم در کشور وجود دارد که هرکدام داراي ترکيبات خاص و فوايد درماني زيادي هستند. درهمين راستا؛ تحقيقات علمي زيادي روي اين موضوع شده که بايد اين تحقيقات در اختيار مردم براي آشنايي هرچه بيشتر آنها با آبهاي گرم معدني قرار گيرد.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: با توجه به اينکه ايران يکي از دارندگان چشمههاي آبگرم درماني است بايد توجه بيشتري به توسعه گردشگري درماني شود و مانند کشورهاي ترکيه، هندوستان که هر ساله درآمدهاي زيادي را از گردشگري سلامت به دست ميآورند، ايران نيز ميتواند با برنامهريزي و به کارگيري راهکار مناسب از اين درآمد ارزي و اين نوع گردشگري در کشور استفاده درستي کند.
وي افزود:کم شدن ساعات کار در هفته و بيشتر شدن اوقات فراغت زمينه سفر را در کشور بيشتر ميکند. گردشگر زماني سفر ميکند که وقت آزاد و پول مازاد داشته باشد. اين دو موضوع در کشورهاي جهان اول و دوم حاصل شده و روش گردشگري را در دنيا تغيير داده است. در زمانهاي قديم گردشگران به منظور ديدن آثار تاريخي و فرهنگ يک ملت به کشوري ديگر سفر ميکردند، اما امروز انواع مختلف گردشگري به وجود آمده است. زماني بعد مردم دنيا به اين نتيجه رسيدند که بايد براي بهتر زندگي کردن از گردشگري سلامت نيز استفاده کنند. بدين ترتيب هدف از سفر را حفظ سلامتي و توانبخشي و درمان با استفاده از آبهاي گرم درماني دانستند.
وي با اشاره به اين نکته که ايران براي توسعه گردشگري پزشکي بهترين نوع بيمارستانها را دارد و در بحث گردشگري درماني نيز نوع ترکيبات آب آن بسيار غني است، گفت: بايد در زمينه اطلاع رساني گردشگري سلامت و وجود آبگرمهاي درماني و معدني تلاش بيشتري کنيم.
وي افزود: امروزه کسي که کشورش را از لحاظ جاذبههايش نشناسد بيسواد است بنابراين همه ما بايد به اين نتيجه برسيم که وظيفه داريم جاذبههاي گردشگري و طبيعي و تاريخي و معنوي کشورمان را بشناسيم.
ملکزاده در اين همايش پيشنهاد کرد که با تشکيل کميته سلامت سازمان و همکاري دستگاههاي مختلف تورهاي تخصصي گردشگري سلامت در استانها راهاندازي شود.
وي با بيان اينکه بايد به دوره نقاهت بيماران پس از ترخيص از بيمارستان توجه خاص شود، گفت: با راهاندازي تورهاي سلامت فضاي مناسبي را براي پايان اين دوره ايجاد خواهيم کرد./104
انتهای پیام/