به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"حميد بقايي\" قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در ديدار با خبرنگار و مدير روزنامه البو ديلي (ILBO DAILY) در موزه ملي ايران، با بيان اين مطلب گفت: کره‌اي‌ها از نظر سوابق تاريخي و فرهنگي شباهت زيادي با ايرانيان دارند و مي‌توان گفت که از لحاظ فرهنگي در بعد کلي تفاوتي بين ملت ايران و کره وجود ندارد.

وي با بيان اينکه ملت کره‌ همواره در طول تاريخ در برابر اشغالگران جنگيده و آنها را از مرزهاي خود رانده‌اند، خاطرنشان کرد: اگر به آثار تاريخي که در موزه ملي وجود دارد نگاه کنيد ظرافت‌هايي در توليد و ساخت اين آثار مي‌بينيد که همه اين ظرافت‌ها نشان‌دهنده ذوق، ابتکار و از همه مهمتر حوصله صنتعگر بوده است. اين سه ويژگي در کشوري رشد مي‌يابد که خاستگاهش هنر و تمدن است. ويژگي که هم در مردم ايران و هم در مردم کره قابل مشاهده بوده و است.

بقايي با بيان اينکه برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي در کره باعث مي‌شود که حرکت وسيعي از يک فرهنگ به فرهنگ کشور ديگر داشته باشيم، افزود: با برگزاري نمايشگاه \"شکوه پارسي\" در کره جنوبي در حقيقت يک وحدت ملي را جشن مي‌گيريم،چه کشورهاي مشرق‌زمين خاستگاه و زادگاه فکر، انديشه، فرهنگ و تمدن در طول تاريخ بوده‌اند. انديشمندان غربي نيز بر اين موضوع باور داشته‌اند به دفعات اعلام کرده‌اند که تکنولوژي و سخت‌افزار در کشورهاي غربي رشد و توسعه يافته اما زادگاه فکر و انديشه و فرهنگ و به تعبيري نرم‌افزار کشورهاي مشرق‌زمين است.

وي ادامه داد: بنابراين کشورهايي همچون ايران، کره، چين، هند و مصر رسالت سنگيني را بر دوش مي‌کشند.

قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي با اشاره به اين موضوع که تاريخ کره به چهارهزارسال قبل مي‌رسد، تصريح کرد: در چهارهزار سال پيش اروپا هيچ نداشت و اشياي تاريخي برجاي مانده بيانگر تاريخ و تمدن کشور کره است.

بقايي با استقبال از برگزاري نمايشگاه \"شکوه پارسي\" در کشور کره گفت: اين نمايشگاه بهترين پل ارتباطي فرهنگي ميان دو کشور کره و ايران است و برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي کرده در ايران نيز متقابلا تأثير زيادي در ميان مردم خواهد گذاشت.

به گفته وي آثار تاريخي که در ايران است متعلق به همه مردم دنيا است؛ چه تاريخ رشته ادامه‌داري است که هر ملتي به نوبه خود در آن نقش مؤثري داشته است. بنابراين مردم ايران و کره بايد به خود ببالند که نقش مؤثري در طول تاريخ داشته‌اند.

نمايش فيلم‌هاي ايراني در کره موضوع ديگري است که قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي در ديدار با مدير روزنامه البو ديلي (ILBO DAILY)به آن اشاره کرد و گفت: مردم ايران به واسطه پخش فيلم‌هاي کره‌اي در اين کشور اطلاعات زيادي از تاريخ و تمدن اين کشور دارند. قطعاً با نمايش فيلم‌هاي ايراني در کره مردم اين کشور هم با تاريخ و تمدن ايران آشنا شده و هم خواهند دانست که ايران نيز همانند کشور خودشان از سابقه تمدني زيادي برخوردار است.

\"محمدرضا مهرانديش\" مدير موزه ملي ايران نيزدر اين ديدار گفت: در اين نمايشگاه هنرمندان مطرح ايراني در سطح آسيا حضور پيدا خواهند کرد تا بهتر بتوان فرهنگ، هنر و تمدن ايراني را به کره‌اي‌ها معرفي کرد.

وي با بيان اينکه کره در برگزاري نمايشگاه بسيار جدي عمل کرده است، خاطرنشان کرد: قطعآ نمايشگاه \"شکوه پارسي\" در سطح گسترده و عالي در کشور کره جنوبي برگزار خواهد شد.

همچنين کيم هاک جون مدير روزنامه ILBO DAILY و حمايت‌کننده مالي و تبليغاتي برگزاري نمايشگاه \"شکوه پارسي\" در کره جنوبي با اشاره به اينکه پيشنهاد برگزاري اين نمايشگاه را مارينا کانگ(MARINA KANG) خبرنگار اين روزنامه داده‌است، گفت: برگزاري نمايشگاه\" شکوه پارسي\" در حقيقت حرکت وسيعي از يک فرهنگ به فرهنگ ديگر است و اميدواريم که در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه مقامات فرهنگي و ارشد ايراني حضور داشته باشند.

وي با بيان اينکه شجاعت ايرانيان در طول تاريخ، همواره زبانزد بسياري از کشورها بوده‌ است، خاطرنشان کرد: ايران در طول تاريخ توانسته عدالت و انصاف را در کشورش برپا کند و اميدوارم با برگزاري اين نمايشگاه ايران آنگونه که هست به مردم کره و جهان معرفي شود.

تبليغات گسترده براي برگزاري نمايشگاه\" شکوه پارسي\" در مطبوعات و تلويزيون کره نکته ديگري است که جون به آن اشاره کرد و گفت: همانطور که اشاره کرديد کره‌اي‌ها اطلاع چنداني از تاريخ و تمدن ايران ندارند و برگزاري اين نمايشگاه بهترين فرصت معرفي تاريخ چندهزارساله ايرانيان است. ضمن آنکه در اين نمايشگاه دانشج
ويان و انديشمندان نيز بايد حضور يافته و نظرات خود را اعلام کنند.

کيم يانگ موک سفير کره در ايران نيز در اين ديدار گفت: ايران از ظرفيت‌هاي زيادي در حوزه جهانگردي و گردشگري برخوردار است و کره مي‌تواند از اين ظرفيت‌ها استفاده کند.

وي به ديدارش با رئيس سازمان تربيت‌بدني ايران اشاره کرد و افزود: ايران و کره روابط خوب ورزشي داشته است. ايران اولين رقيب تکواندوي کره در جهان است.

موک ادامه داد: در اين ديدار همچنين درباره توسعه روابط دو کشور در حوزه توريسم ورزشي صحبت و تبادل‌نظر شد.

سفير کره در ايران با اشاره به برگزاري نمايشگاه \"شکوه پارسي\" خاطرنشان کرد: کره‌اي‌ها اطلاعات چنداني از تاريخ و تمدن ايران ندارند و نمي‌دانند روح ايراني چيست؟ بدون ترديد با برگزاري نمايشگاه \"شکوه پارسي\" ايران آنگونه که بوده و هست به مردم کره معرفي مي‌شود.

به گزارش ميراث‌ آريا، نمايشگاه \"شکوه پارسي\" دهم مرداد ماه سال گذشته برابر اول آگوست 2006با حضور پرنس نيکاتا عموي امپراطور ژاپن و جمعي از شخصيت‌هاي فرهنگي دو کشور ايران و ژاپن در موزه متروپليتن توکيو افتتاح شد. با توجه به استقبال ژاپني‌ها از اين نمايشگاه کشور کره جنوبي نيز خواهان برگزاري اين نمايشگاه در سئول شد.

اين گزارش حاکيست ؛ نمايشگاه \"شکوه پارسي\" قرار است 21 آوريل (31 فروردين 1387) در سئول پايتخت کره جنوبي با حضور مقامات ايراني و کره‌اي افتتاح شود.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 138609035