\"مهدي معمارزاده\" کارشناس فني و معماري سازمان ميراث فرهنگي استان تهران در کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و تيموري با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: هم‌اکنون شرايط کشور شرايطي است که کارهاي عمراني و توسعه‌اي درحال افزايش بوده و با توجه به افزايش مهاجرت به شهرها، ساختمان‌سازي رونق گرفته و اين مسأله بافت‌هاي تاريخي شهرها را تهديد مي‌کند.

وي با بيان اينکه برگزاري کارگاه‌هاي آموزشي در حوزه معماري لازم و ضروري است، خاطرنشان کرد: در اين کارگاه‌هاي مي‌توان از تجربيات مرمتگران ساير کشورها استفاده کرد.

معمارزاده ادامه داد: بسياري از بافت‌هاي تاريخي ايران اکنون درحال از بين رفتن است اين در حالي است که در آينده‌اي نه‌چندان دور دوباره اهميت بافت هاي تاريخي نمود پيدا خواهد کرد، چه در يک دوره زماني کشور انگلستان اقدام به تخريب بافت‌هاي تاريخي کرد اما پس از گذشت چندي متوجه شد که بايد اين بافت‌ها به‌عنوان ميراث ملي حفظ و نگهداري شود.

وي خاطرنشان کرد: اکنون که ايران بافت‌هاي تاريخي و معماري غني دارد بايد به‌عنوان يک ثروت ملي و تاريخي به نحو احسن از اين ثروت ملي نگهداري و حفاظت شود.

معمارزاده در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با بيان اينکه در شهر تهران سه دوره تاريحي صفوي، قاجاري و پهلوي قرار دارد، گفت: معماري اين سه دوره در محدوده مشخصي باعنوان حصار قاجاري و صفوي قرار گرفته است. پس محدوده بافت را مي‌شناسيم.

کارشناس فني و معماري سازمان ميراث فرهنگي استان تهران با بيان اينکه وسعت فعلي شهر تهران در حدود 800 کيلومتر مربع است، تصريح کرد: بافت تاريخي تهران حدود 24 کيلومتر مربع بوده و وجود بازار تاريخي تهران که مرکز تجاري پايتخت است. همچنين وجود سازمان‌ها و نهادهاي دولتي ازجمله امتيازات بافت است که بايد اين موقعيت حفاظت و نگهداري شود اما از سوي ديگر بايد مانع تراکم و فشردگي بيش از اندازه در بافت شويم.

معمارزاده ادامه داد: ميراث شهر بايد براي حفظ سکونت در تهران و حتي ساير بافت‌هاي کشور نيازها و مشکلات مردم را حل کند. مثلاً مي‌توان به دولت پيشنهاد داد تا بخش‌هايي از بافت را تملک و سپس مرمت کند و خانه‌هاي پس از مرمت در اختيار شهروندان قرار گيرد، به اين ترتيب قطعاً زندگي به داخل بافت‌ها برمي‌گردد.

بنا بر اين گزارش ، کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و دوره تيموري با هدف بحث و بررسي در خصوص نحوه همکاري ميان مديران و کارشناسان محوطه‌هاي ثبت شده کشورهاي شرکت‌کننده در فهرست ميراث جهاني و تأسيس شبکه‌هاي زيرمنطقه‌اي است.

بر اين اساس ، در اين کارگاه ‪ ۲6‬کارشناس و مدير محوطه‌هاي ميراث جهاني از کشورهاي هند، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان، ترکمنستان و افغانستان ، رئيس بخش آسيا و اقيانوسيه مرکز ميراث جهاني و مدير فرهنگي يونسکو و کارشناسان و مديران ايراني شرکت دارند.

اين گزارش حاکيست ؛ اين همايش با همکاري صندوق حفظ و احيا در زمينه کارهاي اجرايي برگزار مي‌شود.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386090630