وي با بيان اينکه معماري و مرمت در سه بخش آغاز شده، افزود: مرمت کاروانسراها، بناها و بافتهاي تاريخي يا محلههاي تاريخي شامل اين سه نوع فعاليت است. البته ميراث طبيعي نيز مانند رودخانهها، جنگلها و باغات در اصفهان وجود دارد که حفاظت و نگهداري از آنها مربوط به سازمان حفاظت محيط زيست است.
به گفته اين کارشناس مرمت و معماري براي مرمت و معماري حضور باستانشناس، جامعهشناس، روانشناس و... لازم است، بهعنوان مثال چنانچه ابهامي براي مرمتگر در طول کار بهوجود آيد، باستانشناس با کاوشهاي خود اين ابهام را برطرف ميکند.
حيل عاملي خاطرنشان کرد: وقتي ميخواهيم پروسه بازسازي، مرمت و حفاظت را شروع کنيم بايد ابتدا اطلاعات باستانشناسي در اختيار مرمتگر قرار گيرد. ضمن آنکه مطالعه و کند و کاو در محل حفاري نيز شکل ميگيرد.
وي در پاسخ به سؤال دکتر\" شارما\" باستانشناسان هندي مبني بر اينکه آيا کاوشهاي باستانشناسي هميشه قبل از مرمت انجام ميشود، گفت: در اکثر جاهايي که نيازمند تحقيقات باستانشناسي بهويژه جاهايي که کار قرار است از صفر شروع شود،قبل از مرمت اينکار انجام مي شود اما در جاهايي مانند طبقه پنجم عاليقاپو، مرمتگر ديگر نياز به باستانشناس ندارد، چه اطلاعات و سبک معماري و حتي نوع مصالح به کار برده شده از قبل در اختيار وي قرار گرفته است.
بنا بر اين گزارش ، کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و دوره تيموري با هدف بحث و بررسي در خصوص نحوه همکاري ميان مديران و کارشناسان محوطههاي ثبت شده کشورهاي شرکتکننده در فهرست ميراث جهاني و تأسيس شبکههاي زيرمنطقهاي است.
بر اين اساس ، در اين کارگاه ۲6کارشناس و مدير محوطههاي ميراث جهاني از کشورهاي هند، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان، ترکمنستان ، افغانستان ، رئيس بخش آسيا و اقيانوسيه مرکز ميراث جهاني و مدير فرهنگي يونسکو و کارشناسان و مديران ايراني شرکت دارند.
اين گزارش حاکيست ؛ اين همايش با همکاري صندوق حفظ و احيا در زمينه کارهاي اجرايي برگزار ميشود.
M/115
انتهای پیام/