وي با اشاره به بيانيه صادر شده در همايش معماري اسلامي که از پنجم تا 13 آذرماه در کاشان،نطنز،اصفهان و شيراز برگزار شد،خاطر نشان کرد: در اين همايش که با حضور کارشناساني از کشورهاي هند،ازبکستان،ترکمنستان و پاکستان برگزار شد،بيانيه صادر شد که يکي از موارد آن تهيه بانک اطلاعاتي معماري منطقهاي بود.
قلينژاد با اشاره به موارد ديگري که در اين بيانيه به آنها پرداخته شده ، به ميراث آريا گفت: ايجاد يک شبکه منطقهاي براي انتقال دانستهها و تجربيات،تبادل دانشجو و کارشناس ميان کشورهاي منطقهاي و تداوم برگزاري کارگاههاي آموزشي در زمينه مرمت و حفاظت از بافتها و بناهاي تاريخي از جمله مواردي بود که به آن پرداخته شد.
مديرکل بافتهاي تاريخي،هدف از برگزاري اين همايش 10 روزه،بررسي و شناخت ويژگيهاي معماري و شهرسازي دوران اسلامي و روشهاي حفاظتي،مرمتي و مصالح مورد استفاده در امر حفاظت و مرمت بود و تمام شرکتکنندگان از فعاليتهاي ايران در حفظ بناها و بافتهاي تاريخي قدرداني کردند.
به گزارش ميراث آريا، کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و دوره تيموري در راستاي برنامههاي آموزشي سال جاري معاونت ميراث فرهنگي و با توجه به اهميت همکاريهاي بينالمللي با همکاري يونسکو دوره آموزشي 10 روزهاي در ايران برگزار شده است. ضمن آنکه کليه برنامهريزيهاي انجام شده و کارهاي اجرايي اين کارگاه برعهده صندوق احيا و بهرهبرداري از آثار تاريخي است.
اين گزارش حاکيست ؛قرار است اين دورههاي آموزشي به ترتيب در هند و ازبکستان (2008) به مدت ده روز برگزار شود.
115/
هدف از اين دورهها بررسي و شناخت معماري و شهرسازي دوران اسلامي(ايراني، مغولي و تيموري) و بررسي روشهاي حفاظتي و مرمتي فناوري و مصالح مورد استفاده در امر حفاظت و مرمت است.
در اين کارگاه کارشناسان معماري و شهرسازي يونسکو و کشورهاي هند، ازبکستان، پاکستان از شهرهاي کاشان، اصفهان بازديد کرده و آخرين سفر آنها به شيراز است. ضمن آنکه قرار است مراسم اختتاميه اين کارگاه نيز در شهر شيراز برگزار شود.
انتهای پیام/