به گزارش ميراث آريا chtn)) \"محمدشريف ملک زاده\" معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در همايش تخصصي مهارت‌هاي تورگرداني ضمن بيان اين مطلب گفت:ما از داشته‌هايمان به خوبي استفاده نکرده‌ايم. در کشور ما بيش از 2هزارو 200 آژانس مسافرتي فعالند که تنها يک درصد از اين تعداد در زمينه برگزاري تورهاي تخصصي فعالند.

وي ادامه داد: همچنين از اين تعداد آژانس مسافرتي فقط 54 دفتر خدمات مسافرتي در کشور هستند که درز مينه تور‌هاي ورودي فعالند و اين سوال پيش مي‌آيد که چرا ايران با دارا بودن اين همه جاذبه در زمينه تخصصي و علمي کم کار است.

ملک زاده در خصوص صدور مجوز‌هاي بند \"ب\" براي آژانس‌هاي مسافرتي بيان کرد: بند \"ب\" تا اطلاع ثانوي براي آژانس‌هاي مسافرتي صادر نمي‌شود . در گذشته صدور اين مجوز‌ها 2 ماه طول مي‌کشيد اما در حال حاضر اين کار 2 روزه انجام مي‌شود البته اين در صورتي است که دفاتر خواهان مجوز برنامه تخصصي براي گرفتن اين مجوز ارائه کنند. چون ما به کساني که کار تخصصي مي‌کنند مجوز مي‌دهيم و تا زماني که کار علمي و تخصصي انجام نشود هيچ مجوزي صادر نخواهد شد.

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري با اشاره به برگزاري اين همايش‌ها گفت: به جاي برگزاري خيلي از اين همايش‌ها بايد همايش‌هاي تخصصي و کاربردي در حوزه خصوصي و دولتي تشکيل شود.

ملک زاده ادامه داد: تور اپراتور‌ها، مجري تور‌هاي مسافرتي هستند و همه آنها وظيفه برنامه ريزي و هماهنگي براي تهيه پکيج برنامه‌هاي مسافرتي را برعهده دارند.
وي با تاکيد بر اين‌که توراپراتور بايد کاري علمي و تخصصي انجام دهد، افزود: بيشتر توراپراتورهاي دنيا، کارهاي روان‌شناسي و بازشناختي انجام مي‌دهند و به عواملي که جذب دايم گردشگر را موجب مي‌شوند، توجه مي‌کنند و آنها براي ايجاد حس اطمينان در ميان گردشگران گام برمي‌دارند که اين موضوع سبب افزايش مسافران دايمي مي‌شود.
وي از توراپراتورها خواست که به‌صورت تخصصي تورها را تعريف کنند و به پديده‌هاي تک‌زماني مانند تخم‌گذاري لاک‌پشت‌ها و... براي طراحي اين تورهاي تخصصي توجه کنند. اما متاسفانه به اين موضوع توجه نمي‌شود و يک دفتر خدماتي مسافرتي هزاران کار ديگر انجام مي‌دهد.
ملک زاده با بيان اين‌که فعاليت تخصصي توراپراتورها به فرهنگ‌سازي و ايجاد ابتکارهاي جديد در طراحي تورها کمک مي‌کند، تصريح کرد: اگر مي‌خواهيم به 20 ميليون گردشگر سند چشم‌انداز دست يابيم، بايد تخصصي کار کنيم، سود زودگذر و لحظه‌اي براي آژانس‌ها، چالش و مانع ايجاد مي‌کند. شايد دفاتر خدمات مسافرتي چندبار از تورها، کميسيون‌هاي خوبي دريافت کنند؛ اما در نهايت، آژانس‌هاي خارجي اين موضوع را بررسي مي‌کنند و متوجه مي‌شوند.
معاون گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تاکيد کرد: متاسفانه کارشناسي‌هاي غير علمي در سال‌هاي اخير جوي را نسبت به سياست‌هاي دولت ايجاد کرده است و افرادي که منافع آنها به بخش خصوصي گره خورده، به اين بي‌اعتمادي‌ها دامن مي‌زنند.
وي در پايان با اشاره به طرح سفرکارت ملي، تصريح کرد: تا امروز نام بيش از دو ميليون و 200 هزار نفر براي صدور سفر کارت ملي به بانک عامل فرستاده شده است که قطعا اين تعداد افزايش مي‌يابد.
102/

انتهای پیام/

کد خبر 1386100451