به گزارش ميراث آريا( CHTN)، کتاب مردم‌شناسي پزشکي حقوقي يکي از شاخه‌هاي کاربردي و کمتر شناخته شده‌ مردم‌شناسي در ايران است.

در گذشته اين رشته، شاخه‌اي از انسان‌شناسي زيستي(فيزيکي، جسماني) کاربردي به شمار مي‌رفت ولي امروزه به‌عنوان رشته‌اي جداگانه در دانشگاه‌ها‌ داير شده و در کنار همکاري با جنبه‌هاي نظري انسان‌شناسي و انسان‌شناسي پزشکي حقوقي، براي تحقيقات جرم‌شناسي نيز بسيار مهم و حياتي به‌شمار مي‌رود.

لازم به ذکر است که مردم‌شناسي از جمله رشته‌هاي مرتبط با ابعاد مختلف زندگي انسان است و در واقع امروز در جهان عنصري از زندگي انسان نيست که جدا يا دور از مطالعات مردم‌شناسي يا انسان‌شناسي قرار گيرد.

در مقدمه اين کتاب آمده است:« مطالعات انسان‌شناختي در ابعاد فرهنگي و زيستي کمک معنا‌داري به شناخت زندگي انسان کرده است. امروزه کساني که با خصوصيات انسان سر و کار دارند، سعي بر آن دارند تا با به‌کارگيري اين صفات، شناختي معنا‌دارتر از او عرضه بدارند، به ويژه وقتي که حيات انسان به پايان مي‌رسد و پزشکان و حقوقدانان به بررسي موضوعات مورد نظر خود مي‌پردارند، چنين مطالعات انسان‌شناختي حلال مشکل مي‌شود. بدين‌طريق علاوه بر تلاش‌هاي پزشکي و حقوقي مطالعات انسان‌شناختي نيز در اين زمينه موثر واقع مي‌شود.»

کتاب حاضر تلاش در راستاي معرفي موضوعات مربوط به رشته انسان‌شناسي پزشکي حقوقي است که به مطالعه‌ هويت، اسکلت و استخوان‌هاي کم و بيش باقيمانده از انسان مي‌پردازد و مورد ياد شده مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد.

به گزارش ميراث آريا،\"مردم‌شناسي پزشکي حقوقي\" نوشته سريندار ناس است که از سوي عليرضا قبادي، راضيه زرين‌فرد و با همکاري مهناز شريفيان ترجمه شده و پژوهشکده مردم‌شناسي با همکاري انتشارات کارگاه آن را در1500 شماره منتشر کرده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1386110233