به گزارش ميراث آريا( CHTN)، سيد طه هاشمي معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري عصر روز گذشته با روبرت نيل مک‌ گريگور مدير موزه بريتانيا در ديداري درباره مسائل مختلف پژوهشي، تحقيقاتي، برگزاري نمايشگاه‌هاي مختلف مذاکره کرد.

در اين ديدار رئيس پژوهشگاه سازمان با اشاره به روابط نزديک انگلستان و آمريکا گفت: ايران از موزه بريتانيا توقع دارد که با فعاليت‌هاي خود آمريکا را مجبور به بازگرداندن الواح هخامنشي به ايران کند.

وي ادامه داد: قطعا اين کار به روابط علمي، پژوهشي و اعتمادسازي کشورهاي معتبر دنيا بسيار کمک خواهد کرد. زيرا اين الواح به صورت اماني و براي مطالعات علمي از کشور خارج شده و هم‌اکنون بايد به کشور بازگردد.

در همين زمينه مک گريگور با اعلام اين احتمال که دادگاه آمريکايي رأي خود را درباره الواح هخامنشي به نفع ايران صادر مي‌کند، خاطرنشان کرد: در همان روزهاي اول موزه بريتانيا نامه‌اي اعتراض‌آميز در اين زمينه نوشت و شکايت خودش را به امريکا اعلام کرد. همچنين با توجه به عضويت بنده در هيأت موزه‌هاي بين‌المللي تا به حال چندين بار با مديران موزه‌هاي روسيه و امريکا در اين مورد بحث شده و تمامي اين مديران مخالفت خود را در اين زمينه بيان کرده‌اند.

مدير موزه بريتانيا تصريح کرد: اما هم‌اکنون پرونده الواح هخامنشي به يک نقطه قانوني رسيده است و ما احتمال مي‌دهيم که در نهايت رأي دادگاه آمريکايي به نفع ايران صادر شود.

در ادامه اين ديدار سيد طه هاشمي با اشاره به چاپ نتايج کاوش‌هاي يکصدسال اخير به منظور پرکردن خلأهاي تاريخي گفت: موزه بريتانيا در چاپ اين کتاب مشارکت و فعاليت داشته باشد. زيرا، اطلاعات ما درباره دوره‌هاي تاريخي اشکانيان و اسلامي کامل نيست و مي‌توان کارهاي مشترکي را در اين زمينه انجام داد.

وي با بيان اينکه پژوهشگاه درصدد جمع‌آوري تاريخ است و در اين زمينه مي‌توان از اطلاعات تاريخي موزه بريتانيا استفاده کرد، افزود: پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي از امکانات و تجهيزات خوبي برخوردار است اما براي بهينه کردن اين تجهيزات نيازمند همکاري هستيم. ضمن آنکه ايران آزمايشات مربوط به کربن 14 را با تبادل موزه‌ ملي، موزه بريتانيا، پژوهشکده باستان‌شناسي و دانشگا‌ه‌هاي انگلستان انجام داده است.

مطالعات پژوهشگاه در زمينه سازه‌هاي تاريخي و عوامل تخريب آنها از ديگر موضوعاتي بود که رئيس پژوهشگاه به آن اشاره کرد و گفت: ايران از جمله کشورهايي است که انواع سازه‌ها در بناها و ابنيه‌هاي تاريخي در آن ديده مي‌شود. به همين دليل بخشي از مطالعات پژوهشگاه متمرکز بر عوامل تخريب اين سازه‌ها است تا بهتر بتوان کارهاي مربوط به پيشگيري از تخريب آنها را انجام داد.

وي با تأکيد بر برگزاري همايش عصر مفرغ و همايش بين‌المللي خليج‌فارس خاطرنشان کرد: همايش عصر مفرغ سال آينده در ايران برگزار مي‌شود و کارشناسان و متخصصان انگليسي هم مي‌توانند نتايج پژوهش‌هاي خود را به اين همايش ارائه دهند. همچنين همايش بين‌المللي خليج‌فارس خرداد 1387 برگزار مي‌شود و در اين همايش قرار است دستاوردها ونتايج کاوش‌هاي باستان‌شناسي خليج‌فارس ايران و کشورهاي انگلستان، ايتاليا و آلمان ارائه شود.

به گفته هاشمي، برگزاري نمايشگاه‌هاي مشترک ايران و موزه بريتانيا براي معرفي فرهنگ و تمدن درخشان ايران،تهيه تنديس مفاخر و شخصيت‌هاي بين‌المللي و نمايش آنها در موزه بريتانيا که فهرست آنها هم‌اکنون از سوي پژوهشگاه در حال آماده شدن است و برگزاري جشنواره فيلم‌هاي باستان‌شناسي از ديگر زمينه‌هاي همکاري سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با موزه بريتانيا است.

در اين ديدار روبرت نيل مک‌ گريگور مدير موزه بريتانيا با بيان اينکه بخش مرمت و تحقيقاتي موزه بريتانيا بزرگترين بخش مرمت اروپا به شمار مي‌رود، گفت: در زمينه‌ مرمت اشياي ايراني مي‌توان همکاري و تعامل گسترده‌اي داشته باشيم.

وي با اشاره به اينکه موزه بريتانيا خواستار همکاري و انعقاد تفاهم‌نامه با ايران در زمينه‌هاي مرمتي است، خاطرنشان کرد: در موزه بريتانيا مجموعه‌هاي ايراني بسياري نگهداري مي‌شود. اما براي درک کردن و نحوه مرمت اين مجموعه‌ها بايد همکاري گسترده‌اي با ايران انجام شود.زيرا در دو سال گذشته تمرکز روي مجموعه‌هاي ايراني و نحوه مرمت و نگهداري آنها در موزه‌هاي مهم لندن بسيار زياد بوده است. قطعا پيشنهادات و همکاري مرمتگران ايراني در حفاظت بهتر از اين مجموعه‌ها کمک زيادي به موزه‌داران انگليسي خواهد کرد.

مک گريگور خاطرنشان کرد: در موزه بريتانيا کتيبه‌هاي زيادي وجود دارد که نيازمند مرمت است. اما کارشناسان موزه تخصص چنداني در زمينه مرمت اين کتيبه‌ها ندارند و بسيار علاقه‌مند هستيم از تجربيات مرمتگران ايراني در زمينه مرمت کتيبه‌هاي تاريخي استفاده کنيم. ضمن آنکه کارشناسان بريتانيايي تحقيقات کامل و جامعي را نيز در زمينه خوردگي فلز و مرمت سنگ انجام داده و در اين زمينه مي‌توانيم نتايج تحقيقات خود را ارائه دهيم.

به گفته مدير موزه بريتانيا، تعامل درحوزه مردم‌شناسي از ديگر زمينه‌هاي همکاري ميان سازمان ميراث‌فرهنگي و موزه است. چه انجمن مردم‌شناسي انگلستان نيز در موزه بريتانيا قرار دارد.

همچنين انتخاب يک دوره تاريخي براي انجام مطالعات و تحقيقات باستان‌شناسي و مردم‌شناسي و سپس برگزاري نمايشگاهي مشترک ميان ايران و انگلستان از نتايج تحقيقات از ديگر پيشنهادات مک گريگور بود.

بازگشت منشور کوروش به ايران

به گزارش ميراث آريا مدير موزه بريتانيا در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به بازگشت منشور کوروش به ايران، گفت: آقاي مشايي همزمان با افتتاح گالري نمايش آثار تاريخي ايران در موزه بريتانيا تصميم به بازگشت منشور کوروش داشتند. هدف موزه بريتانيا نيز بازگشت اين منشور به ايران است و قطعا اين منشور به کشور ايران بازخواهد گشت.

مک گريگور با بيان اينکه قصد موزه بريتانيا معرفي فرهنگ و تمدن ايراني به جهان است، خاطرنشان کرد: با برگزاري نمايشگاه امپراطوري فراموش‌شده حقيقتا توانستيم تمدن ايران را نه فقط به بازديدکنندگان انگليسي، بلکه به تمام اروپا از طريق نمايش فيلم و ارائه مقالات مختلف معرفي کنيم.

برگزاري نمايشگاهي از آثار تاريخي دوره صفويه در موزه بريتانيا از ديگر پيشنهادات مدير موزه بريتانيا به رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي بود.

وي در همين زمينه تصريح کرد: البته در صورت برگزاري اين نمايشگاه، موزه بريتانيا علاوه بر برگزاري آن درصدد تهيه و توليد مستندهاي تلويزيوني درباره فرهنگ و تمدن ايراني است تا اين مستندها را از طريق شبکه BBC پخش کنيم. همچنين در اين برنامه‌ها سؤالاتي در زمينه نفوذ فرهنگ ايراني بر تمدن‌هاي خارجي مطرح شده و به آنها پاسخ داده مي‌شود.

بنا بر اين گزارش،‌ در پايان اين ديدار، سيد طه هاشمي به منظور انجام پروژه‌هاي تحقيقاتي مشترک پيشنهاد تأسيس مرکز مطالعات دائمي مشترک ايران و انگلستان را داد که اين پيشنهاد مورد استقبال مدير موزه بريتانيا قرار گرفت.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386111533