وي افزود: در اين مراسم 11 سفره هفت سين با سبکها و سليقههاي متفاوت که مربوط به سنتهاي ايراني است، پهن شده است.
کاوياني درباره اينکه آيا هر شهر ايران هفت سين خاص خود را پهن ميکند، خاطرنشان کرد: سفرههاي هفت سين شهرهاي يزد و کرمان اندکي متفاوت است و آيين و مراسم خاص خود را دارد.
به گفته اين عضو انجمن زرتشتيان، گذشتگان ما براي برگزاري جشن و شادي يا مراسم در گذشته، سفرههايي را پهن ميکردند و به گونه سنتي چيزهايي روي آن قرار ميدادند که داراي معني و مفهومي خاص بود. اما امروزه سفرهها روي ميز گسترده ميشود و به مرور زمان چيزهايي به آن افزوده يا از آن کاسته شده است.
وي ادامه داد: عدد هفت براي ايرانيان مقدس است. مانند هفت آسمان، هفت روز هفته، هفت خوان رستم و هفت شهر عشق.
بنا بر اين گزارش، گفتهها در مورد هفت سين متفاوت است. گروهي آن را هفت نوع چيدني و گروهي ديگر هفت چيني يعني ظروفي که از کشور چين آمده و بعدها تبديل به گويش سيني شده معني کردهاند که در اصل مواد روي اين ميز نشاني از دادههاي اهورايي است.
در باور ايرانيان باستان، خداوند انسان را در نوروز آفريد و بهار هم فصل زايش و رويش است، بنابراين بيشتر چيزهايي که نشاندهنده عشق، نطفه و زايش است مانند نارنج، انار و سنجد چيده ميشود.
سفره نوروزي معمولا سبزرنگ است که نماد ملي ايرانيان و تازه شدن زندگي را در بهار ميرساند و روي اين سفره شمع يا لاله يا چراغ روشن، آيينه و گلاب، نقل و شيريني، قند سبز، کاسه آب، آويشن، سيب سرخ يا انار، تخم مرغ و شير، نان سنگک و پنير و سبزي، کماج، سنجد، سکه سفيد و زرد، دانه اسفند، سير و سرکه، سماق، سمنو، سبزه، گل بيدمشک، سرو، ظرف ميوه، سوزن و نخ سبز، ماهي قرمزو آجيل نوروزي چيده ميشود.
115/
انتهای پیام/