در اين ديدار وي به ميزباني ايران براي داوري نشان مرغوبيت صنايعدستي اشاره کرد و گفت: پيشنهاد يونسکو براي ميزباني ايران بسيار پيشنهاد خوبي بود که ايران از آن استقبال ميکند. ضمن آنکه ايران آمادگي دارد تا جايزه ملي صنايعدستي را تعريف کرده و هر ساله به هنرمندان برتر اعطا کند.
مشايي افزود: ايران آمادگي دارد تا همکاريهاي گستردهاي را در سطح ملي و منطقهاي با يونسکو انجام دهد.
وي با بيان اينکه ايران از لحاظ داشتن بناها، محوطههاي تاريخي و ميراث معنوي کشور بسيار غني است، خاطرنشان کرد: صنايعفرهنگي به ويژه صنايعدستي موضوع مهمي است که بايد به آن بيش از پيش توجه شود. چه ايران به صنايعفرهنگي و صنايعدستي خود به عنوان يک ضرورت به آينده نگاه ميکند.
به گفته معاون رئيس جمهور، نزديکي ملتها در آينده اجتنابناپذير است. بنابراين بهتر است براي اين نزديکي همه ملتها به يکديگر کمک کنند.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي با بيان اينکه ايران بسيار علاقهمند است در زمينه ملي همه ظرفيتهاي صنايعفرهنگي را شکوفا کند، اظهارداشت: صنايع فرهنگي به همه تعلق دارد و همه مسوول توسعه، احيا و حفاظت از آنها هستيم. بنابراين لازمه حفظ و احياي صنايعفرهنگي آن است که اين صنايع را با زندگي عمومي مردم ارتباط دهيم.
مشايي تصريح کرد: در بحث صنايعدستي تنها مسائل اقتصادي مطرح نيست. مهم آن است که بتوانيم منابع اين هنر را توجيه و انگيزه لازم را براي هنرمندان ايجاد کنيم. اين در حالي است که بسياري از مديران در برنامهريزيهاي خود چندان توجهي به صنايعدستي نميکنند.
وي ادامه داد: بايد تلاش شود تا بازار مناسبي براي صنايعفرهنگي و دستي در ايران و جهان بوجود بيايد و علاوه بر توجيه اقتصادي ظرافت و لطافت اين هنر با زندگي مردم عجين شود.
در ادامه اين ديدار ريچارد انگلهارت مشاور ارشد بخش فرهنگ يونسکو گفت: هماکنون يونسکو در حال تدوين برنامه شش ساله است و اميدواريم در حوزه صنايعدستي ايران همکاريهاي لازم را با اين نهاد فرهنگي داشته باشد.
وي افزود: توجه به صنايعدستي و آميختن آن با زندگي عمومي مردم بسيار آرامشبخش بوده و به صلح و دوستي و حفاظت و احياي اين هنر کمک شاياني ميکند.
انگلهارت خاطرنشان کرد: اما لازم است تا فرهنگسازي لازم و کافي در کشور ايران صورت بگيرد تا جامعه به خوبي ارزش اين هنر _ صنعت را درک کنند. هنري که در طول هزاران سال مردم ايران با آن زندگي کردهاند.
به گفته مشاور ارشد بخش فرهنگ يونسکو، ارزشگذاري جهاني در رونق و انگيزهبخشي به هنرمندان بسيار کمک کرده و يونسکو تأکيد دارد تا در زمينه فرهنگي، صنايعدستي و تاريخي با ايران همکارِيهاي گستردهاي را با ايران انجام دهد.
وي ضمن ابراز خوشحالي از ميزباني ايران براي داوري نشان مرغوبيت در سال 2008 تصريح کرد: با حضور داوران بينالمللي صنايعدستي ايران بيش از پيش به جهان معرفي شده و نظر همگان را به سوي خود جلب ميکند.
انگلهارت ابراز اميدواري کرد که با برگزاري اين مراسم ايران به دروازه توليد صنايعدستي در جهان تبديل شود.
وي معتقد است: دولتها بايد در زمينه توسعه صنايعدستي برنامهريزيهاي جامعي را در طرحهاي راهبردي و ملي خود داشته باشند. چه تجربه نشان داده است که در حوزه صنايعدستي هر زمان بحث منابعمالي مطرح شده است دولتها بسيار ضعيف عمل کردهاند؛ بنابراين يونسکو در تلاش است تا ابزارهاي لازم براي توسعه اين هنر _ صنعت را در اختيار دولتها قرار بدهد.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود به تدوين برنامه جامع آماري توسط مؤسسه آمار يونسکو اشاره کرد و گفت: مؤسسه آمار يونسکو درصدد است تا در زمينههاي مختلف فرهنگي آماري را از کشورها تهيه کند تا با ارائه آنها به نقش آمار در توسعه فرهنگ کشورها تأکيد داشته باشد.
مشاور ارشد يونسکو تصريح کرد: در اين زمينه يونسکو به اطلاعات و آمار دقيق نيازمند است و درصدد هستيم تا به زودي همکاري گستردهاي را با مرکز آمار ايران که داراي ظرفيتهاي بالايي است، داشته باشيم.
وي ادامه داد: البته تدوين و جمعآوري اين آمار برنامه بلندمدت يونسکو است و زمان زيادي بايد صرف اين کار شود.
انگهارت در پايان به رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پيشنهاد داد دانشگاههاي ايران نيز به شبکه مجازي آکادمي آسيايي مديريت ميراث فرهنگي در منطقه بپ
يوندد.
وي افزود: دفتر منطقهاي اين شبکه مجازي در بانکوک است و تا به حال 60 دانشگاه منطقه به اين شبکه پيوستهاند. هر کدام از اين دانشگاهها در زمينههاي مختلف ميراثفرهنگي با يونسکو فعاليت گستردهاي را انجام ميدهند. ضمن آنکه در صورت پيوستن به اين شبکه يونسکو يک کرسي به آن کشور اختصاص داده و رهبران کرسيها ميتوانند رهبري مجموعه را برعهده بگيرند.
همچنين اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با اشاره به اين موضوع که حفظ هويت در بناها اثرگذار است، خاطرنشان کرد: در مناطق مختلف جهان که بحث پايداري فرهنگي را دنبال ميکنيم مسأله معماري بسيار قابل توجه است.
وي افزود: سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري درصدد است تا براي ايجاد انگيزه و تشويق معماران جايزه معماري را طراحي کند که اين جايزه هر ساله يا هر دو سال يکبار به معماران برتر اعطا شود.
115/
انتهای پیام/