اعتبار پايگاه‌هاي فعال افزايش مي‌يابد

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، سيد مهدي موسوي مدير دفتر پايگاه‌هاي ميراث‌فرهنگي شب گذشته در آخرين نشست از سلسله نشست‌هاي هزار شهر تاريخي ايران که در فرهنگستان هنر برگزار مي‌شود با بيان اين مطلب گفت: بسط و توسعه علمي با مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي از جمله اهداف پژوهشگاه سازمان و دفتر پايگاه‌هاي ميراث‌فرهنگي است.

وي با بيان اينکه در سال جاري دفتر پايگاه‌ها با فرهنگستان هنر بيشترين همکاري را داشته افزود: در حوزه پايگاه‌ها عزم جدي براي فعاليت در حوزه‌هاي مختلف ميراث‌فرهنگي وجود دارد تا اطلاع‌رساني دقيق‌تري به عموم مردم به ويژه مناطقي که پايگاه‌ها در آن مناطق وجود دارد،‌ صورت گيرد. زيرا معتقديم در صورتيکه مردم محلي ارزش ميراث‌فرهنگي منطقه را به خوبي درک کنند، مي‌توانند بهترين حافظان ميراث‌فرهنگي باشند.

موسوي با بيان اينکه اطلاع‌رساني در حوزه دانشگاه و مراکز علمي اطلاع‌رساني راحت‌تر صورت مي‌گيرد، خاطرنشان کرد: پژوهشگاه درصدد است تا نتايج 100 سال کاوش‌هاي باستان‌شناسي در ايران چاپ و منتشر شود. هم‌اکنون بسياري از منابع علمي در حوزه‌هاي ميراث‌فرهنگي به مستشرقين باز مي‌گردد. اين در حالي است که کارهاي بزرگي در حوزه‌هاي مختلف ميراث‌فرهنگي و باستان‌شناسي انجام شده که در صورت چاپ مي‌توان از اين کتاب‌ها به عنوان منابع درسي در دانشگاه‌ها استفاده کرد.

به گفته مدير دفتر پايگاه‌هاي ميراث‌فرهنگي، نتايج چاپ‌شده حتي مي‌تواند در نشست‌هاي تخصصي مورد استفاده قرار بگيرد. در حوزه چاپ اقدامات انجام‌شده فرهنگستان هنر مي‌تواند بازوي اجرايي کارها با سازمان ميراث‌فرهنگي باشد.

وجود هفت هزار پايگاه تاريخي به جاي 70 پايگاه ميراث‌فرهنگي از ديگر موضوعاتي است که وي به آن اشاره کرد و گفت: دفتر پايگاه‌هاي ميراث‌فرهنگي معتقد است که بايد هفت هزار پايگاه تاريخي در کشور وجود داشته باشد. اما هيچ ضرورتي ندارد که همه اين پايگاه‌ها از سوي سازمان‌ميراث‌فرهنگي تشکيل شود.

موسوي ادامه داد: هم‌اکنون پايگاه‌ها درصدد درگير کردن شوراياري محله‌ها، شوراي شهر، شهرداري و ساير نهادهاي مردمي در شهرستان‌هاست تا با حمايت اين دستگاه‌ها از ميراث‌فرهنگي شهرها و روستاها حفاظت و نگهداري شود. دفتر پايگاه‌ها در حال حاضر تصميم به احداث پايگاه‌هاي ميراث‌فرهنگي در مناطق مختلف کشور ندارد.

در ادامه اين نشست همچنين بهمن نامور مطلق دبير فرهنگستان هنر از برگزاري همايش دوره ايلخاني در سال آينده خبر داد و گفت: دفتر هزار شهر تاريخي ايران درصدد است در بهار 1387 نشست يا هم‌انديشي را برگزار کند تا شاخص‌ها و تعاريفي از شهرهاي تاريخي را تدوين کنند.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1386122243