تأسيس موزه نوروز با همکاري 10 کشور همسايه

به گزارش ميراث آريا(chtn)، سيد طه هاشمي گفت: هم اکنون که قرار است نوروز به عنوان نخستين ميراث معنوي کشور ايران ثبت ملي شود ، بهتر است موزه‌اي با عنوان موزه نوروز با همکاري معاونت گردشگري، پژوهشگاه معاونت ميراث فرهنگي و معاونت فرهنگي ايجاد شود.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: اين موزه مي‌تواند محل نمايش سنت‌ها و اصالت‌هاي آيين نوروز در طول تاريخ باشد .ضمن آنکه مي‌توان با هماهنگي کشور‌هاي حوزه نوروز در اين موزه علاوه بر نمايش نوروز ايراني، سنت‌هاي نوروزي 9 کشور ديگر که قرار است پرونده ثبت جهاني آن‌ به صورت مشترک با آنها تهيه شود، به نمايش بگذاريم.

به گفته هاشمي اين موضوع هم موجب جذب گردشگر از سراسر جهان شده و هم مي‌تواند نقش مؤثري در ثبت جهاني نوروز داشته باشد.

وي با بيان اينکه ثبت نوروز نقطه عطفي در حوزه ثبت ‌آثار است خاطر نشان کرد: نوروز به عنوان نخستين اثر ميراث معنوي کشور در مقياس ملي ثبت مي‌شود و حضور رئيس جمهور در اين مراسم نشان از اهميت ميراث معنوي و توجه ايران به اين ميراث دارد.

تهيه پرونده ثبت1500ميراث معنوي نکته ديگري است که رئيس پژوشگاه به آن اشاره کرد و گفت: هم اکنون پژوهشگاه 210 پرونده ثبت ميراث معنوي را آماده کرده است ضمن آنکه ثبت ملي مقدمه‌اي براي ثبت جهاني است در صورتي که اين آثار ثبت ملي شود آيين و مراسم‌هاي سنتي ايراني حفظ شده و فراموش نمي‌شود و ايران آمادگي کامل براي ثبت جهاني تک تک اين‌آثار را دارد و مي‌توان فهرست آنها را به يونسکو ارائه داد. ضمن آنکه ديگر ساير کشور‌ها نيز نمي‌توانند مراسم‌هاي سنتي و آيين‌هاي اصيل ايراني را با نام خود در سطح جهان ثبت و معرفي کنند.

هاشمي با تأکيد بربرخي روايات ديني و اسلامي که ‌آغاز آفرينش انسان همزمان با نوروز بوده است تأکيد کرد: در نوروز اتفاقات مهمي براي بشر در طول تاريخ افتاده و اتفاقات در آينده نيز رخ مي‌دهد چه بنابر برخي روايات احتمالاً ظهور منجي بشر نيز در نوروز است.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود همزمان بودن نوروز 87 با ايام ربيع الاول اشاره کرد و افزود: ثبت ملي نوروز همزمان با شروع سال جديد نشان دهنده جهت گيري، تلاش و عزم سازمان ميراث فرهنگي در حوزه ثبت ميراث معنوي ايران و ثبت جهاني پرونده نوروز است.

بنا بر گفته رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، ايران محور تهيه پرونده ثبت جهاني نوروز است که درسال آينده ايران بعد از اعلام شدن شرايط ثبت ميراث معنوي از سوي يونسکو ميزبان نمايندگان کشور‌هاي حوزه نوروز براي ايجاد هماهنگي و بررسي پرونده 10 کشور حوزه نوروز است.

وي با بيان اينکه پرونده ثبت جهاني دو کشور تاجيکستان و افغانستان در گذشته ناقص بوده است، گفت: ايران آمادگي خودرا براي کمک به تکميل پرونده اين دوکشور اعلام کرده است و اميدواريم با ارائه يک پرونده کامل بتوانيم سال‌آينده شاهد ثبت جهاني نوروز باشيم.

هاشمي درباره اهميت جهاني پرونده نوروز گفت: وقتي اثري در فهرست ميراث جهاني ثبت مي‌شود، ديگر دغدغه و نگراني درباره حفظ و نگهداري آن وجود ندارند زيرا بايد آن اثر بنابر شرايط ميراث جهاني نگهداري و مراقبت شود.ضمن آنکه آن اثر در سطح جهاني به همگان معرفي شده و همه دنيا در قبال حفظ و احياي آن مسوول هستند.

به گفته وي، با جهاني کردن يک‌ اثر يا آيين مي‌توان گردشگران زيادي را به کشور جذب کرد، برگزاري مراسم نوروز به سبکي متفاوت با ساير کشور‌ها به همراه آيين‌هاي خاص خود جذابيتي براي ساير ملت‌ها و تمدن‌ها خواهد داشت.

وي در پايان با ابزار خرسندي از برگزاري مراسمي ويژه براي ثبت ملي نوروز گفت: حضور رئيس جمهور در اين مراسم نشان از اهميت و توجه ايران و ايراني به‌آداب و رسوم کشورش که ريشه در تاريخ و تمدن دارد ، است .زيرا توجه به اصالت و آيين‌‌هاي سنتي اهرم مهمي براي حفظ هويت و اتحاد ملي است. /102


انتهای پیام/

کد خبر 1386122642