سپهرفر ادامه داد : اين ساعت که از مواد و مصالح سنگي ساخته ميشود ساعت محلي را نشان خواهد داد.
وي درمورد دلايل ساخت اين نوع ساعت اظهار داشت : نقش اجرام سماوي خصوصاً اجرامي که با چشم غير مسلح مورد مشاهده مردم بوده در زندگي روزمره آدمي کارکردهاي گوناگوني داشته و اغلب بناهاي مذهبي، تاريخي مانند مساجد و ميل ها طوري ساخته شده اند که از لحاظ تقسيم بندي شبانه روز و ديدگاههاي نجومي مورد اهميت بوده است.
ويافزود: به عنوان مثال بر اساس پژوهشهاي صورت گرفته، هر سال در روزهاي 24 خرداد و 7 تير رأس ساعت 12 ظهر به وقت مکه آفتاب دقيقاً روي ساختمان کعبه قرار ميگيرد که اگر شاخصي عمود بر زمين در نظر گرفته شود امتداد سايه، شاخص نشان دهنده جهت دقيق قبله خواهد بود .
سپهرفر تصريح کرد: يکي از مظاهر عمده طبيعت در تشخيص اوقات شبانه روز به لحاظ اجرام آسماني، خورشيد بوده که با عنايت به نقش و اهميت آن در اسطورهاي اقوام و ملل، انسان به مرور زمان دريافت که ميتواند با در نظر گرفتن سايههاي ايجاد شده بر روي سطوح و از طريق آفتاب، در رفع مشکلات سنجش زمان از اين کره بهره مند شوند.
مسئول بخش مردم شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي يادآور شد: بعدها با کسب دانشهاي فراتر و پيشرفتهاي روز افزون و دستيابي به تکنولوژيهاي برتر، اين قبيل کشفيات و اختراعات به فراموشي سپرده شد .
وي خاطرنشان کرد :با توجه به موضوع دانشهاي مردمي و تصميمات اتخاذ شده درراستاي حفظ و صيانت از ميراث معنوي، فرهنگي و آشنايي مردم با اين قبيل دانش هاي مردمي منطقه، ساعت آفتابي سنگي در محل حياط موزه اروميه ساخته ميشود .
/104
انتهای پیام/