تعيين حريم حفاظتي براي جلوگيري از تخريب مهدکودک قاجاري

رضا موسوي کارشناس فني سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: اواخر سال گذشته اقداماتي مربوط به تعيين حريم حفاظتي مهدکودک دانشگاه تهران انجام شد و هم‌اکنون نقشه اين تعيين حريم به معاونت ميراث‌فرهنگي ارسال شده است و متنظر تأييد نهايي آن هستيم.

وي افزود: با تعيين حريم حفاظتي اين مهدکودک تاريخي، ساخت و ساز ساختمان از سوي دانشگاه تهران بايد براساس قوانين و ضوابط ميراث‌فرهنگي باشد و ساخت و سازها نبايد حريم و عرصه اين بناي ثبت‌شده را به خطر اندازد.

سال گذشته دانشگاه تهران به بهانه طرح توسعه اين دانشگاه بخش‌هايي از اين مهدکودک تاريخي را که در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است، تخريب کرد.

اين مهد کودک که در دهه 40 احداث شده ؛ به دليل ويژگي‌هاي منحصر به فرد در نوع معماري و نيازهاي تربيتي به شماره 19233 در فهرست آثار ملي جاي گرفته است. همچنين ساختمان مجاور اين بنا که به عنوان موزه پزشکي از آن ياد مي‌شود ثبت ملي شده است.

اين مهد کودک 47سال پيش توسط \"جلال الدين رفيع \" يکي از مهندسان دانشگاه تهران پس از مطالعه روي مهد کودک‌هاي اروپا و ژاپن ساخته شد.

شواهد نشان مي‌دهد اين مهد کودک داراي خوابگاه، سالن ورزشي، سالن مخصوص موسيقي و ساير قسمت‌هاي يک مهد کودک از نظر علمي است.

در تمام مراحل احداث اين بنا از کارشناسان علوم تربيتي استفاده شده است، به همين خاطر از همه نظر براي تاريخ علوم تربيتي ايران حايز اهميت به شمار مي‌رود.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 138701316