ابراهيم حيدري افزود: طرح تمامي اين مجموعه تصويب شده است و جزئيات اجرايي آن در حال انجام است .
وي با اشاره به تهيه فاز نخست طرح تصريحکرد: فاز اجرايي اين طرح شامل آزمايش مقاومت مصالح موجود ، آزمايش پي ، مدل سازي کامپيوتري و بررسي مصالح و تکنيکهاي اجرايي مصالح مورد نياز است .
حيدري خاطرنشانکرد: همچنين شناسايي پيمانکار و مشاوران ذيصلاح از ديگر اقدامات در اين زمينه است که حدود 24 ميليون تومان براي اين اقدام اختصاص يافته است .
مدير پايگاه ميراث فرهنگي تخت سليمان افزود: از محل اعتبارات مجموعه در سال 86 نيز بررسي، شناسايي و مستندسازي معادن کهن پيرامون مجموعه تاريخي تخت سليمان که از هزاره اول قبل از ميلاد تا پايان دوره ساساني در دست استخراج و بهرهبرداري بوده است، انجام ميگيرد.
وي همچنين اظهار داشت: زيورآلات، طلا، نقره و معادن کهن پيرامون تخت سليمان و در معبد آتشکده آذرگشسب نيز در اين طرح ثبت و مستند سازي شد که اين اقدام نيز با 29 ميليون تومان از محل اعتبارت مانده سال 86 انجام شد .
خاطر نشان ميشود؛ تخت سليمان تکاب به عنوان يکي از مهمترين و مشهورترين مراکز تاريخ تمدن ايران و جهان يکي از آثار ثبت شده کشور در فهرست آثار تاريخي جهان است.
اين مجموعه فرهنگي - تاريخي به مساحت 124 هزار مترمربع ، در ادوار مختلف محل سکونت مادها، اشکانيان، ساسانيان و مغولها بوده در استان آذربايجان غربي قراردارد و به روايتي محل تولد زرتشت پيامبر است.
قلعه تاريخي تخت سليمان بازمانده از دوره ساسانيان با بخشهاي مختلفي همچون آتشکده آذر گشسب به عنوان يکي از مهمترين آتشکدههاي دوره ساساني، آتشکده شاهي و جنگ آوران، ايوان خسرو، معبد آناهيتا، آتشگاههاي کوچک و دروازه ها و ديوارهاي مستحکمش از بناهاي مهم تاريخي جهان به شمار ميرود.
مجموعه باستاني تخت سليمان قبل از اسلام به عنوان بزرگترين مرکز آموزشي، مذهبي، اجتماعي و عبادتگاه ايرانيان به شمار ميرفت اما در سال 624 ميلادي و در حمله هراکليوس، امپراطور روميان به ايران تخريب شد.
/104
انتهای پیام/