همايش يکروزه خليج فارس در بندرعباس تشکيل شد

به گزارش ميراث آريا(chtn ) مهدي دريانورد، به مناسبت همايش روز ملي خليج فارس افزود:خليج فارس قدمتي به گواه کتيبه هاي سومري و داريوش اول که در موزه فرانسه نگهداري مي شود، دارد.

وي ادامه داد: مورخان و گردشگران جهاني هم که از اين منطقه در ساليان سال ديدن کرده‌اند در نوشته‌هاي خود نام خليج فارس را ذکر کرده‌اند .

دريانورد بيان کرد: خليج فارس يک منطقه وسيعي در جنوب کشورمان تشکيل داده که از خوزستان تا تنگه هرمز امتداد يافته و 17 جزيره در آن مستقر است که از اين تعداد 14 جزيره در استان هرمزگان است.

وي گفت: به رغم همه اين واقعيت‌ها و اسناد تاريخي، کتيبه ها و نوشته‌ها، برخي به فکر تحريف اين نام برآمده و براي دلخوشي دشمنان درصدد مخدوش کردن آن هستند که با وحدت و همدلي و ايستادگي در برابر آنها اين نقشه هم شکست مي‌خورد.

يکي از مورخان و محققان هرمزگاني نيز در اين همايش گفت: اولين اقوام ايراني که در اين منطقه ساکن شدند پارس بوده و در مجاور دريا زندگي مي‌کردند و نام آن را پارس گذاشتند.

استاد احمد سايباني افزود: دانشمندان در همه جا نام خليج فارس را آورده و نام خليج فارس به چندين زبان انگليسي، فرانسه، ترکيه، ايتاليايي آمده و دبيرخانه سازمان ملل آن را تاييد کرده است.

وي گفت: زمان پيدايش خليج فارس به دوره سوم زمين ‌شناسي حدود 40 ميليون سال پيش مربوط مي شود که از آن زمان خليج فارس، خليج فارس بوده است.

سايباني افزود: مورخين و جغرافيدانان در تمام نقشه‌ها، کتاب‌ها و نمودارها از خليج فارس يا بحر فارس يا درياي عجم نامبرده‌اند و هيچ سند معتبري نامي غير از خليج فارس براي اينجا قائل نشده است.

اين همايش يکروزه به همت تشکل مردمي خانه خشتي گمرون بندر عباس و ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري هرمزگان تشکيل شده بود.

116

انتهای پیام/

کد خبر 1387021134