نبود آمار، مشکل اصلي صادرکنندگان صنايع‌دستي است

حسين هاتفي فارمد معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در گفتگو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب گفت: اطلاعات دقيقي از سوي گمرگ کشور در زمينه صادرات صنايع‌دستي به خصوص در سال‌هاي اخير به ما ارائه نشده است و حتي معاونت صنايع‌دستي نمي‌داند که بيشترين ميزان صادرات صنايع‌دستي مربوط به کدام کالا است.

وي ادامه داد: با پيگيري‌هايي انجام شده و مذاکراتي که با وزير اقتصاد و دارايي صورت گرفت، قرار است آمار دقيق صادرات صنايع‌دستي از سوي گمرک کشور، در آينده نزديک به معاونت صنايع‌دستي داده شود.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي با اشاره به اينکه با مشخص شدن ميزان صادرات برنامه‌ريزي‌هاي دقيقي در اين راستا صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: اگر ميزان صادرات مشخص‌ شود، برنامه‌ريزي‌ها براي افزايش کيفيت توليدات، چگونگي توسعه اين کالاها و نحوه بازاريابي آن راحت‌تر صورت مي‌گيرد.

هاتفي با بيان اينکه آنچه از اطلاعات موجود به دست آمده، نشان از نرخ پايين صادرات صنايع‌دستي به ساير کشورهاست، خاطرنشان کرد: عمده صنايع‌دستي کشور به غير از فرش که ارز‌آوري مناسبي نيز دارد به صورت چمداني از کشور خارج مي‌شود . به همين دليل از ميزان ارزآوري آن نيز اطلاعات کافي در دسترس نيست.

به گفته وي، سرمايه‌گذاري در صادرات صنايع‌دستي مي‌تواند بيانگر ارزآوري واقعي براي صادر کننده باشد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي خاطرنشان کرد: نرخ جوايز صادراتي براي صادرکنندگان صنايع‌دستي مثل ساير صادرکنندگان بين 3 تا 5 درصد است ولي مي‌توان براي تشويق صادرکنندگان بيشترين و بالاترين نرخ تشويقي صادراتي را براي آنها درخواست کرد.111/

انتهای پیام/

کد خبر 138702194