نقاشي‌هاي تکيه نياوران مرمت و بازسازي مي‌شود

محمد بيرقي رئيس اداره ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شميرانات با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: در تکيه نياوران شش تابلوي نقاشي مذهبي در دو جبهه شمالي و جنوبي وجود دارد که متأسفانه هم‌اکنون اين نقاشي‌ها در حال از بين رفتن است.

وي افزود: نقاشي‌هاي اين تکيه به سبک نقاشي قهوه‌خانه‌اي است و درباره واقعه عاشورا کشيده شده است.

بيرقي خاطرنشان کرد: از هفته آينده کارشناسان سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران آسيب‌شناسي و بررسي وضعيت نقاشي‌ها را شروع مي‌کند تا مشخص شود اين نقاشي‌ها تا چه حد آسيب ديده است.

به گفته رئيس اداره ميراث‌فرهنگي شهرستان شميرانات، نقاشي‌هاي اين تکيه در حال ترک خوردن است و اگر هرچه زودتر به وضعيت آنها رسيدگي نشود، ‌از بين خواهد رفت.

وي درباره مرمت تکيه نياوران اظهار داشت: هدف اوليه ما مرمت نقاشي‌هاي تکيه است. ضمن آنکه درصدد هستيم تا بخش‌هايي از تکيه که آسيب ديده است را مرمت و ساماندهي کنيم.

بنا بر اين گزارش، تکيه نياوران در سال 1237 شمسي به دستور ناصرالدين‌شاه در مرکز دهکده‌ قديمي‌ نياوران‌ با معماري‌ و فرم‌ خاص‌ ساخته شد. اين تکيه، داراي‌ صحن‌ مسقف‌ با خرپاي‌ بزرگ‌ چوبي‌ و سقف‌ شيرواني‌ است‌.

مساحت تکيه ۱۵۰۰ مترمربع است‌. ابتدا، سقف آن چادر بوده و در ايام سوگواري از آن استفاده مي‌شده است‌. سپس درسال ۱۳۲۰، سقف تکيه شيرواني شد. استاد حسن خرپاکوب معمار تکيه است و سقف آن را به صورتي ساخته که نماي بيروني آن شمايل نيم تنه حضرت ابوالفضل (ع‌) را يادآور مي‌شود.

در تکيه فضاي دايره‌اي آجري در وسط به قطر ۲۰ متر ديده مي‌شود که براي اجراي تعزيه ساخته شده است‌. اطراف اين فضا ۱۰ ستون سيماني با پوشش چوب گردو قرار دارد.

لبه‌هاي ايواني که شرکت‌کنندگان در آن مي‌نشينند و مراسم را تماشا مي‌کنند هنوز چوبي و دست نخورده باقي مانده است‌. روي ايوان پايين‌ ايوان ديگري بناشده که طبقه دوم تکيه را تشکيل مي‌دهد و جايگاه زنان است‌.

در اصلي تکيه با ارتفاع بيش از سه متر و نيم و قطر ۵۰ سانتي‌متر و از چوب گردو هم‌چنان پا برجا است‌.
115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387022125