برگزاري نمايشگاه آثار فرهنگي، تاريخي در قم

به گزارش ميراث آريا(chtn)مهدي متقيان، رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان قم با بيان اين خبر گفت :در اين نمايشگاه که از 28 ارديبهشت تا 3 خرداد ماه ادامه دارد سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان قم آثار تاريخي دوره‌هاي پيش از اسلام و اسلامي ، مردم شناسي و تصاوير قديمي با قدمت بيش از يکصد سال شهر قم را در معرض ديد عموم قرار خواهد داد.

وي ميراث فرهنگي را حامل پيامي انساني و رد پاي انسان در طول تاريخ و آثار فرهنگي، تاريخي هر منطقه را سند انديشه ، فرهنگ و تمدن مردم آن منطقه دانست افزود : ميراث فرهنگي آثار باقي مانده از گذشتگان است که نشانگر حرکت انسان در طول تاريخ بوده و با شناسايي آن، زمينه شناخت هويت و خط حرکت فرهنگي ميسر مي‏شود.

متقيان گفت : استان قم داراي بيش از 514 اثر فرهنگي، تاريخي است که 199 اثر درفهرست آثار ملي کشور ثبت شده است و 18 اثر ديگر نيز در دست ثبت است و اين آثار در برگيرنده شاهکارهاي معماري و سنتي بي نظيري هستند که اين استان را به بهشت کاوشگران باستان شناسي ايران تبديل نموده است .

وي شناسايي، صيانت، حفاظت و معرفي ميراث فرهنگي مادي و معنوي را مهمترين وظايف سازمان در حوزه ميراث فرهنگي دانست و تصريح کرد: 13 فصل کاوش ، يک فصل مطالعه بر روي اشياء بدست آمده از کاوش‌ها ، 10 فصل گمانه زني ، چهار فصل مطالعات مردم شناسي و دو فصل مطالعات هنرهاي سنتي و کشف 1200 شي تاريخي در کاوش‌هاي صورت گرفته تنها بخشي از اقدامات سازمان در اين زمينه است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان قم تعداد بناهاي تاريخي احياء شده در قم را هفت مورد خواند گفت : تا کنون 15 بناي مذهبي مرمت گرديده ، 15 طرح مرمتي تهيه شده و سازمان در سال جاري 15 پروژه مرمتي ديگر را در دستور کار خود قرار داده است .

وي نصب بنر و پوستر با رويکرد ميراث مذهبي و اماکن مقدس در سطح شهر ، برگزاري برنامه تلويزيوني و اهداء لوح يادبود به اهداء کننده اثر تاريخي و همچنين پخش برنامه هاي ويژه هفته ميراث فرهنگي توسط تلويزيون شهري را از ديگر برنامه هاي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان قم در هفته ميراث فرهنگي در سال 87 برشمرد .

انتهای پیام/

کد خبر 1387022840