آرشيو صوتي و تصويري عشاير کشور تهيه مي شود

به گزارش ميراث آريا(CHTN)به نقل از واحد اطلاع رساني ستاد سومين سرشماري عشاير کوچنده سال 1387\"غلامعلي خيري\" افزود: اين آرشيو ، گنجينه بسيار با ارزشي خواهد بود که اطلاعات مربوط به \"زبان و گويش و لباس \"همه رده هاي عشاير کشور و نيز جشن ها و مراسم آنها را در برخواهد گرفت.

وي اين آرشيو را \"مرجع ارزشمندي براي مطالعه محققان وپژوهشگران و استادان دانشگاه ها\" توصيف کرد و اظهار داشت:براي اين کار ،حدود 110 کارشناس نقشه در سراسر کشور بکار گرفته مي شود که تحت آموزش هاي قبلي قرار مي گيرند .

دبير ستاد سرشماري اضافه کرد:اين کارشناسان مجهز به دستگاهي با عنوان\"PDA \" هستند که به \" پاکت پي سي \" يا \"کامپيوتر جيبي \" معروف است که اين دستگاه همچنين به \" جي .پي.اس \" مجهز است که مشخصات جغرافيايي محل را به طور دقيق با استفاده از داده هاي ماهواره اي ثبت مي کند .

خيري ،ترسيم توزيع و پراکندگي جغرافيايي و نقشه پراکنش عشاير کوچنده به طور دقيق با استفاده از \"چي .پي.اس\"‌و ثبت محل دقيق استقرار عشاير در ييلاق را از جمله وجوه تمايز سرشماري امسال عشاير کوچنده نسبت به سرشماري هاي ديگر عنوان کرد .

وي در پاسخ به سوال درباره علت سرشماري جداگانه براي عشاير کشور گفت: از آنجا که زمان اجراي سرشماري عمومي نفوس و مسکن ،آبان ماه و به عبارت ديگر اوايل پاييز است و در آن زمان بيشتر عشاير کوچنده در مناطق روستايي مستقر هستند ، تفکيک عشاير کوچنده از عشاير ساکن شده يا جمعيت شهري و روستايي امکان پذير نيست .

دبير ستاد سرشماري افزود: به همين دليل ناچاريم عشاير کوچنده را در زمان ييلاق يعني تيرکه اکثر آنها در چادر يا سرپناه قابل حمل مشابه بسر مي برند سرشماري کنيم .

سومين سرشماري اجتماعي - اقتصادي عشاير کوچنده سال 1387، از دوم تابيست و دوم تير در سراسر کشور اجرا مي شود . /105

انتهای پیام/

کد خبر 1387030123