استقرار پايگاه نگهباني در نزديکي کتيبه هخامنشي خارک

به گزارش ميراث آريا(chtn)حميد بقايي، قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري در مورد مصوبات اين جلسه گفت: جزيره خارک در اختيار شرکت نفت است و ما در اين منطقه نمايندگي ميراث فرهنگي نداشتيم که مقرر شد از اين پس با همکاري بخشداري اين دفتر تاسيس شود .

وي اظهار داشت:همچنين به زودي گروهي از باستان شناسان به خارک اعزام مي شوند تا ضمن بازديد کتيبه و اسکن ليزري آن ، ميزان دقيق مخدوش شدن اين اثر را بررسي کنند.

بقايي با تاکيد بر اينکه تيم باستان شناسان اعزامي امکان جابجايي کتيبه را نيز بررسي مي‌کنند ادامه داد: اين تيم باستان شناسي همچنين بر روي گور دخمه ها و ساير آثار تاريخي منطقه اقدامات مطالعاتي انجام مي‌دهند تا مشخص شود چه برنامه هايي براي حفاظت از اين آثار بايد انجام داد.

وي با اشاره به پتانسيل‌هاي گردشگري خارک افزود: جزيره خارک قابليتهاي گردشگري زيادي دارد که براي مشخص شدن ظرفيت‌هاي آن طرح جامعي بايد تهيه شده و حدود چهار تا شش ماه صرف تهيه اين طرح مي‌شود.

تهديد هويت خليج فارس با مخدوش کردن کتيبه

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي همچنين پس از بازديد کتيبه خارک گفت: خبر مخدوش شدن کتيبه هخامنشي طي هفته‌هاي گذشته و تحليل‌هاي متفاوت از اين حادثه و ارزشمند بودن آن در خارک ما را بر آن داشت که از نزديک اين کتيبه را بازديد کرده و در مورد حفظ و نگهداري آن تصميم گيري کنيم .

حميد بقايي با بيان اينکه براساس نظر باستان شناسان اين کتيبه فقط 10 درصد تخريب شده است ،گفت:شرايط نگهداري از اين اثر استاندارد بوده و بايد بگوييم که اين حادثه يک حمله است و شخصي تصميم داشته هويت خليج فارس را تحت شعاع قراردهد .

بقايي با اشاره به اينکه در تمام نقاط کشور آثار باستاني فراواني وجود دارد ،گفت: صداو سيما بايد با فرهنگ ‌سازي مردم را نسبت به حفاظت آثار تاريخي کشور حساس کند تا کسي جرات تهديد آثار را نداشته باشد و اين آثار توسط مردم نگهداري شود .

وي با تاکيد بر اينکه ممکن است آثار تاريخي در همه جا تخريب شود، اظهار داشت :در تمام کشورهايي که داراي آثار تاريخي هستند ممکن است چنين اتفاقاتي روي دهد .

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري با اشاره به اينکه بايد تخريب و سرقت آثار تاريخي را به عنوان يک عمل ناپسند معرفي کرد ،ياد آور شد :همان طوري که سرقت را عملي ناپسند مي‌دانيم بايد با فرهنگ سازي تهديد آثار تاريخي نيز ناپسند شمرده شود.

وي با اشاره به اينکه در سال 86 سرقت و تخريب آثار تاريخي کشور نسبت به سال 85، 40 درصد کاهش داشته است،تصريح کرد :حضور امروز ما در خارک نشان از اين امر است که عزم جدي براي مراقبت از آثار تاريخي کشورمان داريم .

بقايي با بيان اينکه وسعت و گستردگي آثار تاريخي اين اجازه را به ما نمي‌دهد که براي تمام آثار نگهبان بگذاريم ،خاطر‌نشان کرد: بايد در اين زمينه سطح فرهنگ مردم را بالا ببريم تا همه خود را در برابر ميراث فرهنگي مسئول بدانند و ديگر شاهد چنين اتفاقاتي نباشيم .

گفتني است قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي به همراه مدير کل دفتر رياست، مدير کل روابط عمومي و رئيس پزوهشکده باستان شناسي اين سازمان روز پنج شنبه از کتيبه خارک بازديد کردند.
/106

انتهای پیام/

کد خبر 1387032531