ذات الله نيکزاد افزود: شهر کهن ميبد به دليل قرار داشتن در شرايط آب و هوايي خشک و سوزان کويري و اهميت و ارزش نگهداري براي بقاي حيات ، از آب انبارهاي زيادي براي ذخيره آب شرب برخوردار است به طوري که شمار آن بيش از 200 دستگاه برآورد ميشود.
وي تصريح کرد: پايگاه پژوهشي که پرونده ثبت اين آب انبار را در دست تهيه دارد، پس از اعلام علاقمندي خانواده مالک آن (خانواده اشتري) ، که هزينهها را بصورت مشارکتي بر عهده گرفته اند، اقدام به تهيه طرح مرمت و بهسازي کرد.
نيکزاد اضافه کرد: در بخشي از محوطه ، طرحي براي توسعه ساختمان کوچکي با طرح سنتي براي استقرار بنياد خيريه در نظر گرفته شد.
نيکزاد ادامه داد :محوطه باز آن پس از محوطهسازي ، براي استفاده عمومي و خصوصي است و گنبد آب انبار با سه بادگير بر فرازش بصورت يادماني در چشم انداز حاشيه خيابان و ميدان قرار گرفته که پس از اتمام مرمت به همراه جداره سازي جلوه زيبايي خواهد يافت .
مدير پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي ميبد خاطر نشان کرد : پايگاه پژوهشي اميدوار است اقدامات مرمتي و احياي مزبور بتواند به عنوان الگويي براي مشارکت مردم ميبد براي حفاظت و صيانت از ميراث ماندگار اين شهر کهن گسترش يابد.
ياد آور ميشود؛ پايگاه پژوهشي ميبد در انجام مرمت و حفاظت ، تهيه طرح و نقشه مرمت ، بهسازي و نوسازي خانههاي قديمي با طرح ساخت خانهها و ساختمانهاي جديد ساخت در محدوده بافت تاريخي و تأمين مصالح سنتي مشارکت فعا ل دارد.
/104
انتهای پیام/