منطقي که بين انسان ها تبعيض بگذارد محکوم به شکست است

اسفنديار رحيم مشايي، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري 29 تيرماه در همايش نوآوري و شکوفايي در صنعت گردشگري در سالن همايش‌هاي صدا و سيما ضمن بيان اين مطلب گفت: گردشگري در دولت نهم مورد توجه بسيار جدي‌تري قرار گرفته و شخص رياست محترم جمهوري شخصاً در مسأله گردشگري نظر دارند و عنايت دارند و تأکيد دارند به طوري که از همان اولين جلسه معارفه بنده، خودشان آمدند در سازمان، براي معارفه حضور پيدا کردند و در آنجا تأکيد کردند که ما بايد درهاي کشور را باز بکنيم تا از همه دنيا به ايران بيايند و ايران را ببينند و ايران را بشناسند.

وي ادامه داد: ادعاي راهبري فکري، دادن ايده و آرمان به جهانيان، بدون ارتباط جهاني ميسر نيست. کساني که شجاعت مواجهه با فرهنگ جهاني را ندارند نبايد اسم خود را مسلمان متعهد يا شيعه متعهد بگذارند. کساني که از مواجهه و تماس با فرهنگ‌هاي ديگر هراسانند در انديشه و دين و آئينشان تجديد نظر کنند. اين جسارت است به اين مکتب، به ديني که خداوند به عنوان کاملترين دين فرستاده است و ما به عنوان پيروان، از مواجهه با انديشه‌هاي جهاني در هراس باشيم. اين اهانت است و اين نگاهي که امروز جمهوري اسلامي ايران دارد، نگاه جهاني است.

وي افزود: آينده روشن است. جهان در حال هم‌افزايي و همايش انسان‌هاست. اين اجتناب ناپذير است. هيچ کس قادر نيست مانعش بشود. اين سرنوشت مردم بشر است. بعد از آن که اين انسان‌ها گرد هم آمدند، تازه خدا هم معنا پيدا مي‌کند.

مشايي گفت: ظرفيت انساني بايد شکل بگيرد تا ما سخن از خدا بگوييم. انسان که شناخته نشده باشد، که شناخته هم نشده است، کي خدا قابل شناسايي است؟ عظمت خدا وقتي قابل شناسايي است که عظمت انسان شناخته شده باشد .

وي افزود: جهان را اگر مي‌خواهيد بشناسيد، مگر مي‌شود جز از طريق شناخت انسان جهان را بشناسيم؟ و چطور جهان را مي‌شناسيم وقتي انسان را نمي‌شناسيم؟ انسان را هم اگر بخواهيم بشناسيم، بايد همه ابعاد وجود انسان را بشناسيم. بدون شناخت جهان کي مي‌توانيم انسان را بشناسيم؟ انسان 2000 سال پيش کجا؟ انسان امروز کجا؟ انسان 1000 سال بعد کجا؟ ما هيچ قدرتي براي توصيف 50 سال آينده بشر هم نداريم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: جهان، انسان و خدا سه مفهومي هستند که هميشه با هم هستند. هر منطقي که بتواند در آينده نزديک ادبياتي داشته باشد که اين سه عنصر را با هم ترکيب کند ، تنظيم کند مناسبتشان را، تعريف روشن‌تري بدهد، از نظر انديشه و مرام و مکتب، آينده از آن اوست . هيچ ديني نمي‌تواند آينده را از آن خود بداند مگر آنکه منطقي را ارائه دهد که در سايه آن منطق، جهانيان جايي براي ايستادن داشته باشند، انسان از هر قوم و قبيله و نژاد جايي براي ايستادن داشته باشد.

وي بيان کرد: هر انساني صرف نظر از همه مشخصاتي که مربوط به اوست بايد يکسان ديده شود. جامعه آينده بشري متعلق به همگان است. هر مشرب فکري، هر مذهب فکري، هر مسلکي ، هر منطقي، هر ديني، هر چه که در دنيا وجود دارد و داراي صبغه فکري است، آرم و نشان فکري دارد و پيام فکري دارد، تنها در صورتي که بتواند جامعه جهاني را با هم ببيند و همه انسان‌ها را محترم بشمارد اين آينده از آن اوست، در اين آينده (چون آينده از آن مردم است) هيچ جامعه‌اي برتر از ديگران نيست. در آينده کشور معنا ندارد، نژاد معنا ندارد و آينده ، آينده همه انسان‌هاست .


وي ادامه داد: بدون واهمه مي گوييم؛ جهان آينده متعلق به همه انسان‌ها است. هر منطقي که بين انسان‌ها فرق بگذارد محکوم به شکست است. هر منطقي که به خط کشي بين انسان‌ها بينجامد منطقي است که در آينده خريدار ندارد.


معاون رئيس جمهور افزود: ‌آنها که مي‌گفتند در ابتداي سال 2000 و هزاره سوم ادعاي راهبري بشريت را بر عهده خواهيم داشت، امروز دست فقيرانه‌شان باز شده است، هيچ چيز در مشتشان نيست و هيچ چيز هم براي سال‌هاي آينده ندارند، اين راه را هيچ کس نبايد برود.


وي گفت: دولت نهم و به ويژه شخص رييس جمهور که يک شخصيت فرهنگي بزرگ است، نگاه جهاني دارد، منطق جهاني دارد، مديريت امروز دنيا را نقد مي‌کند و به چالش مي‌کشد. ما بايد امروز مديريت دنيا را به نقد بکشانيم، چون مديريت دنيا امروز در پي تضمين حقوق انسان‌ها در دنيا نيست، جامعه انساني را همدل نمي‌داند ، تبعيض قايل است. اما ما اين طور نيستيم . امروز اگر ما از عظمت ملت ايران مي‌گوييم، بايد بدانيم که اين فخر فروشي به ساير ملت‌ها نيست. مي‌گوييم در اين سفره‌اي که يکسان در اين دنيا پهن شده است ايرانيان بايد سهم بيشتري براي پرکردن سفره‌ها داشته باشند. اين سهم، حق نيست، تکليف است. تکليف است. ما وظيفه داريم.


مشايي افزود: ما با هيچکس در دنيا جنگ نداريم، هيچ وقت هم نداشته‌ايم. 8 سال جنگ در اين کشور ثبت شده است، اما يک روز هم ما نجنگيديم. ما همه‌اش دفاع کرديم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: گردشگري، بهره‌هاي اقتصاديش سر جاي خود که بسيار هم وسيع است؛ بهره‌هاي فرهنگي ملي و داخليش هم سر جاي خود، يک صنعت تمام عيار است از نقطه نظر امنيت ملي. امروز در عرصه بين‌الملل يک فرصت استثنايي براي جمهوري اسلامي ايران است که بتواند از اين راه کوتاه تعامل برقرار کند، حقيقت را به جهانيان عرضه کند و در آينده جامعه جهاني بشري نقش آفرين باشد. بنابراين توسعه صنعت گردشگري يک نگاه استراتژيک براي جمهوري اسلامي ايران است.


وي ادامه داد: هر دولتي که بعد از اين دولت بر سر کار باشد بايد گردشگري را به عنوان يک اصل بسيار بسيار مهم و استراتژيک از اولويت‌هاي اصلي تلقي کند. چرا که از هر سو که به آن نگاه کنيم اين صنعت طلاي 24 عيار است.

انتهای پیام/

کد خبر 1387052830