محمد مهدي رضا پور، رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري قزوين با مهم خواندن نقش اين جشنوارهها در رونق گردشگري گفت: تنوع اقليم و آب و هوا و گوناگوني قوميتها در استان قزوين باعث شده هر منطقه آداب و رسوم متفاوتي براي برگزاري جشنها داشته باشد و با هدايت و برنامهريزي اين جشنها که در نوع خود بسيار ديدني و جذاب است، ميتوان اقدام به معرفي محصولات کشاورزي، صنايع دستي و جاذبه هاي منطقه براي جذب گردشگر کرد.
وي از جشن زغال اخته که براي نخستين بار در منطقه رودبار شهرستان و روستاي هير برگزار شده ابراز خرسندي کرد و افزود: اجراي اين برنامهها علاوه بر سنت حسنه شکرگزاري از خداوند منان براي برکت محصول در معرفي منطقه و توسعه اقتصادي، اجتماعي روستا نقش به سزايي خواهد داشت.
عليرضا بهرامي، مدير جهاد کشاورزي شهرستان قزوين نيز به معرفي زغال اخته پرداخت و متوسط عملکرد برداشت محصول از باغات اين بخش را ۱۰ تن درهکتاربرآورد کرد و افزود: پيش بيني ميشود افزون بر هشت هزار و ۵۰۰تن زغال اخته از باغات اين بخش برداشت شود.
شايان ذکر است: جشن زغال اخته، جشن شکرگزاري است که در روستا هير از توابع رودبار شهرستان استان قزوين برپا شد که شامل موسيقي و آواهاي محلي، بازيهاي سنتي، توزيع محصول زغال اخته بود و مورد استقبال گردشگران قرار گرفت.
محصول زغال اخته در استان قزوين با سطح زيرکشت ۸۵۰ هکتار رتبه نخست را در کشور دارد. زغال اخته يکي از محصولات ناشناخته باغباني کشور است که مانند هر محصول ديگر باغباني داراي مزيتهاي متفاوت از قبيل ارزش غذايي و دارويي متنوع، ارزآوري، صادراتي و سودآوري براي باغداران است./106
انتهای پیام/