بهرام بهرامي گقت:اين روش و نيز کاربرد مطالعات ميان رشته اي در شناخت آثار تاريخي بايد به عنوان يک الگو در ساير محوطه هاي تارخي مورد استفاده قرار گيرد.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: استفاده از روش سنجش از راه دور و داده هاي ماهواره اي در طرح مرمت محيطي طراحي سايت موزه ها و نيز طراحي جامع گردشگري قابل استفاده است.
استاد دانشکده محيط زيست تصريح کرد: با استفاده از اين روش ، در ابتدا، لايه ها و مستندات تاريخي و طبيعي استخراج مي شوند.
به گفته اين کارشناس:همچنين اين روش براي طراحي سايت موزه محوطه تاريخي تخت سليمان بکار رفته است.
وي تصريح کرد:در اين روش که از يک سال پيش در تخت سليمان آغاز شد نقشه گسل ها، مواد معدني چشمه ها ، تاريخ ايجاد آنها ،تفاوت لايه هاي ساختاري ، پراکندگي و قدمت آنها مشخص شده است.
ساماني با بيان اين که در دشت پارسه پاسارگاد نيز اين روش بکار گرفته شده است اضافه کرد: در پردازش داده هاي ماهواره اي ، نقاط باستاني ، معادن ، زمين هاي کشاورزي اين منطقه با دقت يک به 20 هزار مشخص شده است.
وي در ادامه تاکيد کرد: هنگامي که لايه ها بر روي يکديگر قرار گرفتند با استفاده از اين روش ارزيابي منظر،مکان ها و تباين هاي محيطي با رفتارهاي فوتوبيوگرافي انسان در هم آميخته و اين تضادها ،مسيرهاي حريم منظر را مشخص مي کند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: با استفاده از داده هاي ماهواره اي نقشه برداري با دقت يک به 500 يعني 10 تا 15 برابر در مدت يک هفته انجام مي شود و اين در حالي است که در اغلب محوطه هاي تاريخي ازروش توپوگرافي استفاده نمي شود.
در ادامه اين بحث معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري گفت: در سال گذشته اين پروژه بين معاونت ميراث فرهنگي و دانشگاه تهران براساس قراردادي اجرايي شد.
فريبرز دولت آبادي افزود: با استفاده از روش مطالعات ميان رشته اي و سنجش از راه دور درحوزه ميراث فرهنگي اطلاعات در حوزه وسيع تري ارائه مي شود ضمن اين که در مديريت طراحي و حفاظت نيز به نتايج روشن تري دست خواهيم يافت.
وي در پايان تاکيد کرد: کاربرد مطالعات ميان رشته اي ما را از اشتباهات بزرگ برحذر مي دارد./118
انتهای پیام/