وي گفت: استراتژي ما استفاده از نقشه هوشمندي است که بر اساس استانداردهاي بينالمللي تهيه شده و بعد از اتمام اين طرح، آن را به موسسات بينالمللي مثل گوگل به فروش خواهيم رساند.
مير سعيدي در مورد ترکيب نقاط پيشبيني شده براي تهيه اين نقشه گفت: 23 هزار نقطه از اين 120 هزار نقطه مربوط به اماکن تاريخي ثبت شده است. 70 هزار نقطه نيز مربوط به روستاهاي سراسر ايران است که از هر روستا يک سايت معرفي خواهد شد. کميته ملي طبيعتگردي نيز 4 هزار سايت طبيعي را شناسايي کرده و اطلاعاتش را در اختيار ما قرار داده است و در حال حاضر نيز کار سايت استان گلستان به پايان رسيده است.
وي ادامه داد: هر سايت داراي سه نوع اطلاعات است که به صورت عکس، فيلم و نوشتاري تهيه ميشود. اطلاعات مربوط به تمام مراکز اقتصادي مانند بانکها، مراکز خدمات توريست مانند هتلها و رستورانها، سفارتخانهها، آژانسهاي مسافرتي، پمپ بنزينها، درمانگاهها و غيره در اين اطلس گنجانده شده است.
مشاور ستاد تبليغات و نمايشگاههاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: اين اطلس سخنگو است و فعلا به سه زبان فارسي، انگليسي و عربي در حال تهيه است اما اين ظرفيت را هم دادر که بعدها به مرور زبان به طور نامحدود به زبانهاي ديگر آن اضافه شود.
وي گفت: يکي ديگر از ويژگيهاي اين اطلس اين است که به نماينده هر قشر از کاربران مثلا، نماينده اتحاديه رستوراندارن يا هتلداران رمز ورود داده ميشود تا به مرور زمان تغييراتي را که در حوزه فعاليتشان رخ ميدهد را وارد سيستم کند. يعني اگر يک واحد تعطيل، تاسيس يا تغيير ميکند اطلاعات مربوط به آن هر چه سريعتر وارد سيستم شود.
ميرسعيدي تاکيد کرد: اين طرح بر مبناي طرح ملي اطلس گردشگري در لايههاي مختلف تهيه ميشود که هرکدام از اين لايهها خود داراي لايههاي فرعي ديگري هم هست. به عنوان مثال کل طرح شامل لايههايي مثل طبيعتگردي، مراکز درماني، واحدهاي خدماتي و غيره است؛ اما خود لايه طبيعتگردي که توسط کميته ملي طبيعتگردي در حال تهيه است، به 100 لايه فرعي ديگري مثل گل، پرندگان و غيره تقسيم ميشود.
وي افزود: اين اطلس فرايند سفر را براي شما بهينهسازي ميکند، يعني کافي است شما نام جايي را که مد نظرتان است، وارد سيستم کنيد، آن نقطه روي نقشه برجسته شده، مشخصاتش نمايش داده ميشود، فاصلهاش با شما مشخص ميشود و بهترين و نزديکترين راه براي رسيدن به آن به شما معرفي ميشود.
وي در مورد چگونگي دسترسي افراد به اين سيستم گفت: اين اطلس هم روي اينترنت قرار داده خواهد شد و هم به صورت DVD و به طور رايگان در اختيار عموم مردم قرار خواهد گرفت. توزيع آن نيز در خارج از کشور توسط سفارتخانههاي جمهوري اسلامي ايران و در داخل توسط سازمانها و ادارات سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سراسر کشور انجام ميشود.
ميرسعيدي در مورد تيراژ انتشار اين اطلس گفت: هنوز تيراژ دقيقي براي آن در نظر گرفته نشده است اما آنچه مسلم است، اين است که در شمارگان بسيار بالا خواهد بود به طوري که تيراژ حداقل يک ميليون نسخه را براي خارج از کشور در نظر گرفتهايم.
وي همچنين در مورد زمان ورود اين محصول به بازار گفت: اين اطلس را هم ميتوان به طور کامل شده و هم به طور فاز به فاز وارد بازار کرد. اما به نظر ميآيد بهتر است با توجه به اين که تکميل اين کار ممکن است دو تا سه سال ديگر به طول بيانجامد، اين کار به صورت فاز به فاز وارد بازار شود و به همين دليل فاز اول آن را 22 بهمن سال جاري وارد بازار خواهيم کرد./100
انتهای پیام/