امير حسين شادنوش گفت :متاسفانه شرکت گاز بدون توجه به اظهار نظر سازمان ميراث فرهنگي مبني بر ممنوعيت حفاري در اين عرصه، صرفا با عنوان نياز مردم و تمايلات اجتماعي نسبت به حفر لوله گاز تا نزديکي شهر و لبه حصار تاريخي آق قلعه اقدام کرده است.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: اين در حالي است که مجوز شوراي تامين فرمانداري شهرستان سبزوار بدون دريافت نظر سازمان و در نظر گرفتن ثبت بودن اين اثر در فهرست آثار ملي کشور صادر شده است.
به گفته اين کارشناس حقوقي : سازمان ميراث فرهنگي نيز در کشور و در استان قبل از وقوع اين رويداد، مکاتبه هاي متعددي با مراجع استاني و شرکت گاز مبني بر ضرورت جابجائي خطوط لوله انتقال گاز از عرصه اين محوطه داشته است.
وي با اشاره به اين که در حالي، شوراي تامين شهرستان سبزوار چنين اجازهاي را صادر کرده که معلوم نيست استناد قانوني اين مجوز از کجا آمده است تصريح کرد: عبور چنين تاسيساتي از عرصه آثار تاريخي داراي محدوديت و ممنوعيت است، از سوي ديگر عبور تاسيسات زير بنايي از عرصه تاريخي در صورت تاييد کارشناسان و باستان شناسان مقدور خواهد بود.
شادنوش اظهار داشت: به نظر ميرسد مصوبه شوراي تامين، مجوز را منوط به نظارت کارشناس ميراث فرهنگي کرده و اين در حالي است که هيچ يک از کارشناسان ميراث فرهنگي اين موضوع را نپذيرفته و در جلسه يادشده شرکت نداشته اند.
مسئول واحد دعاوي اداره کل امور حقوقي و املاک سازمان ميراث فرهنگي در پايان تاکيد کرد: مجموعه آق قلعه که در فهرست آثارملي به ثبت رسيده در عصر ايلخاني و به منظور ايجاد شهري به سبک سلطانيه زنجان ساخته شده است.
گفتني است ، آق قلعه در ناحيه جوين خراسان بزرگ امروز بخشي از سبزوار اين شهرک طراحي و ساخته شد. اين شهر داراي حصار مستطيل شکل، بناي حکومتي يا ارگ و يک مسجد است.
مصالح برج و باروي آق قلعه از خشت و گل و داراي دروازه هايي در ضلع هاي شمالي، شرقي و غربي است./118
انتهای پیام/