شهرام ميرزايي با اشاره به اينکه بسياري از توليد کنندگان و فروشندگان صنايع دستي سود عمده ناشي از فروش خود را به واسطه همين خريداران و مشتريان خارجي به دست مي آوردند، اظهار داشت: کاهش ميزان خريداران و نبود سود کافي در سرمايه گذاري اين بخش، بسياري از فروشگاههاي صنايع دستي را به تعطيلي کشانده است.
وي تصريح کرد: اگر در گذشته ماهانه دو مشتري خارجي به فروشگاههاي صنايع دستي مراجعه مي کرد، امروز وضعيت به گونه اي است که فروشندگان بايد ماهها در انتظار يکي از اين خريداران باشند.
اين فروشنده با بيان اينکه امکان خريد مستقيم و آزادانه براي همين تعداد از گردشگران نيز وجود ندارد، گفت: در حال حاضر به دليل کاهش ورود گردشگر به کشور ،اين تعداد گردشگر را نيز راهنماها به هرجا که مي خواهند مي برند.
ميرزايي خاطر نشان کرد: در اغلب اوقات راهنماها قبلا\" با دو الي سه مغازه خاص هماهنگ کرده و در ازاي گرفتن درصد بالايي ازپول دريافتي فروشنده، توريستها را به مغازه مورد نظر مي برند.
وي با تأکيد بر اينکه که در حال حاضر با مطرح شدن بحث بازارچهها و شهرکهاي صنايع دستي اميدورايهاي تازهاي براي حل مشکلات بازار فروش پديد آمده است، افزود: اين طرح براي توليد کنندگاني که امکان ارائه مستقيم توليدات خود را ندارند، بسيار مؤثر خواهد بود.
شهرام ميرزايي ارائه اين راهکار را تنها در صورت فراهم شدن زمينههاي لازم موفق ارزيابي کرد و ادامه داد:در نظر گرفتن مکانهاي مناسب براي فروش اين توليدات تنها در صورت تعريف آنها در فضاهاي پر تردد و گردشگر پذير مؤثر خواهد بود.
اين فروشنده صنايع دستي يادآور شد: با وجودي که از نظر تنوع رشتههاي صنايع دستي رتبه نخست جهان را دارا هستيم، ولي از نظر ميزان فروش در رتبه بسيار پاييني قرارداريم، ضمن اينکه راهکارهايي که تا به امروز در اين زمينه به کار گرفته شده ، چندان موفقيت آميز نبوده است./ 111
انتهای پیام/